Пролетта и началото на лятото е времето, в което влажността

...
Пролетта и началото на лятото е времето, в което влажността
Коментари Харесай

Тези растения се отглеждат лесно и безотказно прогонват кърлежи и бълхи от градината

Пролетта и началото на лятото е времето, в което влажността е по-висока поради честите превалявания. Същевременно тревните площи избуяват с гъста растителност, която е среда за развиване на разнообразни паразити и кръвосмучещи инсекти. Сред тях най-опасни са кърлежите и бълхите.
Ако имате домакински любим, който играе на тревата в двора на къщата или вилата ви, или дребни деца, които се търкалят дружно с него, би трябвало да сте изключително внимателни във връзка с кърлежите.
За да извършите двора си по-безопасен за любимците си и за вас, засадете подобаващите растения, които прогонват рисковите инсекти. Тази процедура е допълнение към обичайна обработка на тревните площи за унищожаване на кърлежите и бълхите.

Както всички инсекти, по този начин и кърлежите и бълхите са привлечени или отблъснати от избрани миризми. Засаждайки растения с неприятни за тях миризми, намалявате възможностите да бъдете наранени от наличието им.
Розмарин
Прекрасната фалшификация, която употребяваме в обичайна ни кухня, е превъзходен репелент в градината. Натуралните етерични масла на розмарина са доста мощни и имат естествен пестициден резултат, защото прогонват кърлежите, бълхите и други вредители, като комари, листни въшки, акари.

Пелин
Какво тъкмо съставлява пелинът? Artemisia absinthium е ароматно, многогодишно растение, което принадлежи към семейство Compositae и се отличава със мощно горчив усет. Много представители на типа проявават разнообразни медицински свойства.
Пелинът излъчва неприятна за насекомите миризма, само че пък има прелестна сребриста зеленина, с която краси двора. Листата му излъчват присъщия мирис, който възпира летящите и пълзящи инсекти да нападат тревните ви площи. Той отблъсква още молци, комари.

Чесън
Чесънът е в действителност прелестна фалшификация в кухнята на доста нации от епохи. Без него ястията не са същите. Обичаме усета му, само че не и аромата на дъха ни по-късно. Насекомите също не обичат миризмата на пресния чесън, поради което стоят настрани от него.
Уханието на чесъна и лука прогонват кърлежите и бълхите. Неприятни са още за въшките, комарите. Можете да разпръснете и няколко скилидки из дома си, с цел да сте сигурни, че даже и в затворените пространства няма да сте обезпокоявани от неприятните инсекти.
Инфо: az-jenata

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР