Пролетта чука на вратата, а с нея и така характерната

...
Пролетта чука на вратата, а с нея и така характерната
Коментари Харесай

Как да оцелеем до пролетта? 4 тренировки, които ще ни спасят от апатията

Пролетта чука на вратата, а с нея и по този начин присъщата отмалялост за прехода сред студения и топлия сезон. Но за какво се усещаме по този начин и какво се случва с тялото ни в този интервал? В този материал ще отговорим на този въпрос и ще ви дадем няколко свежи хрумвания по какъв начин да се преборите с пролетната отмалялост.

С риск да звучим малко пресилено актуалният живот, изключително в огромния град, несъмнено не се оказва доста здравословен за множеството хора. Влошеното въодушевление, умората, прегарянето от работа, понижаването на мисловната дарба и двигателната интензивност са единствено част от отрицателните страни на забързаното всекидневие на заетите градски хора. Усещания като горест, боязън и яд също не са рядко срещани, и то изключително в сегашния интервал, на прага на пролетта. В резултат несъмнено се трансформира и хормоналният баланс в тялото ни, като се понижават равнищата на допамин и серотонин, хормоните, които ни носят чувство за наслада и благополучие. Да, звучи тъжно, само че не бързайте да се депресирате!

Има метод да се преборите с тези положения и той, несъмнено, се крие най-много във физическата интензивност. Дори да е умерена, тя подтиква синтезирането на ендорфин. Всъщност тренировката, каквато и да изберете, не би трябвало да бъде изтезание за вас, а в противен случай - наслаждение и средство за презареждане на съзнанието.

Ето и нашите оферти за физическа интензивност на прага на пролетта:

Бягайте!

Въпреки че през годините значително експерти изцяло отхвърлиха джогинга, той си остава един от най-хубавите способи за тонизиране на тялото. Тук става дума за естествена интензивност на индивида, при която се покачва чувствителността на клетките към хормоните, сменя се скоростта на тяхното произвеждане и в последна сметка това води до по-добро действие на организма.
При бягането интензивно се създават ендорфини и се подтиква притокът на О2 към мозъка.

Зумба

Ето още едно аеробно натоварване, което е съпроводено от музика и е доста прелестно. Освен това Зумбата включва обществена интензивност - другарство, работа под команда и чувство за това, че си част от нещо по-голямо.

Тренировка с минибатут

Ето тази подготовка набира все по-голяма известност напоследък, само че би трябвало да се означи, че тук натоварването е по-голямо.

Освен че същински ще се забавлявате, тези извършения носят изключителни изгоди за цялото ви тяло – едно занятие засилва над 400 мускула, работи тонизиращо, зареждащо, отпускащо и освобождава от насъбрания стрес.
Неслучайно този вид подготовка към този момент се употребява за лекуване на някои типове психични разстройства.

Плуване

Плуването чудесно тонизира целия организъм, освен това отмерено и без риск от контузии. Освен това водата подтиква нервните окончания на вътрешните ни органи посредством кожата, като по този начин се усъвършенства кръвообращението и обмяната на субстанции. Това на собствен ред води до подсилване на нервната система.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР