Пролетното време и предстоящите празници канят собствениците на кемпери да

...
Пролетното време и предстоящите празници канят собствениците на кемпери да
Коментари Харесай

Пролетната проверка на кемпера

Пролетното време и идните празници канят притежателите на кемпери да подхващат първото си пътешестване за годината. За да не помръкне желанието ви за пътешестване, кемперът би трябвало да бъде добре тестван и измит от вътрешната страна и извън. Асоциацията TÜV дава препоръки по какъв начин да стане това.

За да може кемперът въобще да бъде изместен, е нужна функционална инспекция на стартера и бордовия батерия след по-дълъг интервал на престой. В същото време притежателите на кемпери би трябвало да ревизират и действието на всички осветителни системи. Дефектните лампи би трябвало да се сменят.

Проверката на спирачките на кемпера е изключително значима за сигурността. Ако спирачните дискове се виждат, може да се извърши образна инспекция. и се усети положението на спирачните дискове. Спирачният диск би трябвало да е равен и да няма канали. Ръждата, която може да се появи след дълъг интервал на престой, би трябвало да изчезне сама след няколко пробни спирачни сесии.

За да се обезпечи безвредно шофиране, би трябвало да се ревизира и налягането в гумите. Ако налягането на въздуха е било нараснало до оптимално налягане за предпазване, може да се наложи да се понижи още веднъж. Ако до момента са били инсталирани зимни гуми, в този момент е моментът да ги промените с летни. Собствениците на кемпери също би трябвало да ревизират дълбочината на протектора на гумите си. Въпреки изискваната от закона минимална дълбочина на протектора от 1,6 милиметра, въпреки всичко би трябвало да останат три до четири милиметра за безвредно шофиране, да вземем за пример за понижаване на риска от аквапланинг.

Технологията на борда и интериорът на кемпера също би трябвало да бъдат подробно тествани. Те включват отопление, ледник, печка, санитарно помещение и къмпинг тоалетна. Газовата горелка, в това число запалването и газовите бутилки, също би трябвало да бъдат тествани. Газопроводите и маркучите би трябвало да се ревизират за пукнатини или повреди. Детекторите за пушек, пожарогасителите и детекторите за въглероден окис би трябвало да бъдат тествани за функционалност.

Впоследствие инсталирано5о в допълнение съоръжение като сенници, слънчеви модули или задни стелажи би трябвало да се ревизира, с цел да се подсигурява, че са крепко закрепени. Спуканите прозорци и порти могат да доведат до щета от влага в кемпера, което може да навреди освен на комфорта, само че и на здравето на потребителите. Редовната инспекция на уплътненията предотвратява увреждане от вода и формиране на плесен и защищава кемпера от прибързано стареене. Добре поддържаните уплътнения имат по-дълъг живот: просто отнасяне с глицерин или талк ги поддържа водоустойчиви и еластични.

Особено в случай че мобилният дом е прекарал зимата навън, притежателите на кемпери би трябвало да отделят време за деликатно пролетно разчистване при започване на сезона. Подходящи уреди за разчистване под високо налягане и прахосмукачки се оферират в автомивки или бензиностанции. Вътрешността също би трябвало да бъде деликатно почистена. Влагата може да бъде същински проблем в кемпер, тъй че нормално би трябвало да употребявате малко вода в интериора. Леките замърсявания се отстраняват бързо от всички повърхности, стени и тапицерия с микрофибърна забрадка и прахосмукачка.

Дори в случай че водните системи са били изпразнени преди зимната почивка, в този момент те би трябвало да бъдат изплакнати, дезинфекцирани и по-късно усърдно изплакнати още веднъж. За да не се обезпечи среда за живот на водорасли и бактерии, резервоарите за вода би трябвало да се дезинфекцират най-малко два пъти годишно.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР