Пролетните празници са любимите ни празници – защото е толкова

...
Пролетните празници са любимите ни празници – защото е толкова
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Агнешки ребърца на фурна

Пролетните празници са обичаните ни празници – тъй като е толкоз зелни, слънчеви и… вкусни! Какво по-хубаво може да има от това да събереш най-близките към масата, отрупана с най-хубавото, което ни е осигурила природата напролет.
Свежи, хрупкави салатки, репички и пера зелен лук, топящо се в устата нежно агнешко , прясно изпечен самун, пропит богато със сосовете от месото – ще се съгласиш с нас, че мъчно може да желаяме повече. Добре, може би единствено чаша вино, която да добави удоволствието от храната.
За да ти помогнем в избора на меню за празника – без значение дали Цветница, Великден или Гергьовден, сме ти подбрали едни от най-вкусните предписания с агнешко.

Сред тях има подобаващи и за безусловно начинаещи в кухнята – тъй че в случай че това ще е първият път, когато ще приготвяш обичайното меню за празника, да нямаш мотив за терзание, само че ще намериш и по-предизвикателни оферти, с които да впечатлиш гостите.
В рецепта на деня ще ви представим една прелестна рецепта за агнешки ребърца на фурна.
Необходими артикули Агнешки ребра - 7 дребни части
Лук - 1 бр.
Лимон - 1 бр.
Растително масло - половин чаена чаша
Чесън - 2-3 скилидки
Млян черен пипер - 0,5 ч.л.
Смлян кардамон - 0,5 ч.л.
Млян джинджифил - 1 ч.л.
Бира - 250 мл
Мляна сол и черен пипер - на усет
Начин на подготвяне 1. Изцедете сока от лимона и го смесете с растително масло, прибавете подправки, натрошен чесън и ситно нарязан лук, сол и разбъркайте.
2. Извадете агнешкото месо, сложете го в бездънен съд и залейте с варената марината
3. Оставете го да престои на студено 2 часа.
4. Налейте бирата в тава за печене.
5. Извадете ребърцата от маринатата, сложете го в тавата при бирата и печете за към 40 минути при температура 260 градуса и висока степен на вентилация.
източник: lozhka.su
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР