Прокурорският син от Перник, който наруши домашния си арест, се

...
Прокурорският син от Перник, който наруши домашния си арест, се
Коментари Харесай

Прокурорският син пред съда: Наруших домашния си арест веднъж от суеверие

Прокурорският наследник от Перник, който наруши домашния си арест, се изправи през днешния ден пред съда. Пред магистратите той съобщи, че фактически е нарушавал домашния си арест. Казва, че го е направил единствено един път и от поверие. По думите му той е излязъл за към минута до питейно заведение, с цел да вземе ключовете си, които бил оставил там още преди да бъде задържан. Той добави, че съжалява за изявлението си пред bTV поради следствията за него в този миг.

От прокуратурата оповестиха, че до момента в който е бил в ареста няколко пъти Васил Михайлов е взел участие в сбивания. Васил Михайлов е нарушил мярката си неотклонение пет пъти –  за сред 7 и 40 минути, а от Главна дирекция " Изпълнение на наказванията “ съобщили това на полицията с три дни забавяне, предава bTV.

За седмицата, в която Васил Михайлов е под домакински арест, проследяващата му гривна е отчела, че е излизал от вкъщи си нееднократно, демонстрира инспекцията на правосъдното министерство и прокуратурата.

" Към сегашния миг, съгласно събрани свидетелски показания, е открито, че същият е посетил питейно заведение, което е наоколо до неговия дом “, заяви Георги Иванов, наблюдаващ прокурор в Софийска районна прокуратура.

Заради всичко това от прокуратурата желаеха прокурорският наследник да се върне назад зад решетките.

" За нас прокурорите няма значение длъжността на даден обвинен, неговите родствени връзки или общественият му статус. Единствените значими неща за нас са законите и моралът “, добави Георги Иванов.

Колкото до контрола над Васил Михайлов съблюдава ли домашния си арест – от полицията за седмица са създали 39 инспекции на адреса му. Бил е там постоянно. Със забавяне разбрали, че гривната му демонстрира, че в други случаи той е излизал.

" Информация беше дадена на 1-ви за предишни три дни, няма по какъв начин да реагираме като първо ние не знаем какво е това и второ – минали са часове, а може би и дни “, изясни ст. комисар Стоян Млеканов, шеф на ОДМВР – Перник.

" В момента се прави инспекция за какво това се е случило и какви са били подхванатите дейности от страна на чиновниците, които го следят. Очаквам резултатите й в напълно скоро време “, означи Крум Зарков, министър на правораздаването.

А основният прокурор Иван Гешев изиска оставката на бащата на Васил – Бисер Михайлов.

" С ясното схващане, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и противоположното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз считам, че в полза на справедливостта, на хората от град Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност “, сподели Иван Гешев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР