Прокурорската колегия не се е произнасяла по искане за оставка

...
Прокурорската колегия не се е произнасяла по искане за оставка
Коментари Харесай

Прокурорската колегия ще дебатира по искането за оставка на Гешев като магистрат следващата седмица

Прокурорската гилдия не се е произнасяла по искане за оставка на Иван Гешев като магистрат, сподели членът на Висшия правосъден съвет (ВСС) Огнян Дамянов, представен от Българска телеграфна агенция. Той уточни, че документи за това са постъпили през вчерашния ден.

Повод за изявлението му бе обява във Facebook на Гешев, който споделя, че девет дни, по незнайни аргументи, няма изговаряне всъщност по отношение на заявката му за овакантяване.

Дамянов сподели, че сходно заявление се подава с едномесечно предупреждение посредством директния началник до прокурорската гилдия. Освен това срокът за изговаряне е един месец.

За да подаде някой оставка, то той би трябвало да има качество на магистрат, т.е. би трябвало е встъпил на поста, изясни още Дамянов и сподели, че идната седмица ще бъде прегледана молбата на Гешев.

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет на свое съвещание през днешния ден още веднъж откри процедура за запълване на свободните места за европейски делегирани прокурори у нас. Това става за пети път. В момента се търсят седем души, с цел да бъде запълнена цялата българска квота от 15 магистрати.

В период от един месец от през днешния ден претендентите могат да подават документи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР