Прокурорската колегия на ВСС прие Декларация по повод отворено писмо

...
Прокурорската колегия на ВСС прие Декларация по повод отворено писмо
Коментари Харесай

Прокурорите от ВСС: Илиан Василев нарушава Етичния кодекс на адвокатите

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет одобри Декларация във връзка отворено писмо от юрист Илиан Василев от 04.06.2020 година и присъединяване в телевизионно предаване.
В Декларацията се показва, че юрист Илиан Василев (в момента юрист на Атанас Бобоков) нарушава Етичния кодекс на българските юристи, като посредством трибуната на национални медии упреква органите на профилираното правосъдие в противодържавна активност, че „ унищожават устоите на стопанския живот и свободната самодейност, посягайки, без всевъзможни доказателства, на ярък бизнес … “. Създава внушения за професионална непросветеност и непозволени зависимости в и на Прокуратурата на Република България.
Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет се обръща към Висшия адвокатски съвет с оглед взимане на отношение по отношение на държанието на юрист Илиан Василев, обвързвано с отправяне на груби и обидни нападки, уронващи престижа на правосъдната власт и положителното име на адвокатската специалност, както и към Съвета за електронни медии, по отношение на използването на ефира на ефирен оператор за отправянето на манипулативни изказвания, нарушаващи професионалните журналистически стандарти.
Текстът на Декларацията ще бъде оповестен в протокола от съвещанието на колегията.
Декларацията ще бъде изпратена на Европейската комисия, както и на посолствата на всички държави-членки на Европейския съюз в България, на посолството на Съединени американски щати в България и на посолството на Обединено Кралство Англия в България.
Ето какво възмути прокурорите:
Адвокат на Атанас Бобоков се възмути от Спецпрокуратурата и Спецсъда
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР