Прокурорската колегия на ВСС изпрати на главния инспектор на Инспектората

...
Прокурорската колегия на ВСС изпрати на главния инспектор на Инспектората
Коментари Харесай

ВСС препрати писмото на Атанас Славов, с което поиска пълна провверка на случая Живко Коцев

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет изпрати на основния контрольор на Инспектората към Висшия правосъден съвет, писмото от някогашния правосъден министър Атанас Славов, с което се желае осъществяване на цялостна, справедлива и всестранна инспекция на твърдените обстоятелства и условия за оказан напън върху Живко Коцев , в качеството му на основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

В позицията на Висш съдебен съвет се споделя, че Теодора Точкова би трябвало да реши дали са налице учредения за осъществяване на инспекция, както и да уведоми Прокурорската гилдия за подхванатите дейности и резултатите от инспекцията. Решението на Прокурорската гилдия ще бъде изпратено на министъра на правораздаването, за сведение.

В хода на полемиката членовете на Прокурорската гилдия се сплотиха, че в писмото от доцент доктор Славов не са посочени правни учредения, кореспондиращи с настояванията към колегията и не са приложени писмени документи и доказателства. Обърнато бе внимание, че осъществяването на инспекция по случая и ангажиране на дисциплинарна отговорност са от компетентността на министъра на правораздаването и надвишават пълномощията на колегията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР