Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) назначи Мария Енчева

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) назначи Мария Енчева
Коментари Харесай

Сарафов се обгражда със свои хора. Ключово назначение

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) назначи Мария Енчева Павлова – следовател в Национална следствена работа, на служба „ заместител на основния прокурор “. Предложението е от изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов.

Това стана малко, откакто Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет освободи заместниците на Гешев.
-->
Мария Павлова, която сега е следовател в Националната следствена работа (НСлС), е назначена за заместник-министър на правораздаването в кабинета на служебния министър Крум Зарков на 9 август 2022 година.

Тя е била повече от 10 години следовател в Национална следствена служба, а преди този момент и в Столичната следствена работа. Няколко години е работила и като прокурор в Софийската районна прокуратура.Заемала е длъжността длъжностен министър на правораздаването в интервала 27 януари - 4 май 2017 година. Също по този начин е била заместник–министър на  правораздаването в две служебни държавни управления - от 17 май 2021 до 27 януари 2022 година.

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет почете молбата на Красимира Филипова и Десислава Пиронева за освобождение от поста заместник-главен прокурор и бяха преназначени като прокурори с сан прокурор към ВКП. Това стана след решение на изключително съвещание на колегията.

Другият заместител на някогашния към този момент основен прокурор Иван Гешев - Даниела Машева също бе освободена от поста и колегията реши да я назначи като прокурор във ВКП. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР