Прокурорите обвиниха бившия крипто бос Сам Банкман-Фрайд в измама, докато

...
Прокурорите обвиниха бившия крипто бос Сам Банкман-Фрайд в измама, докато
Коментари Харесай

FTX: Прокурорите обвиниха крипто краля Сам Банкман-Фрайд в „измама“

Прокурорите упрекнаха някогашния крипто необут Сам Банкман-Фрайд в машинация, до момента в който делото му за машинация в Съединени американски щати наближава близо, потвърждавайки, че неведнъж е лъгал клиенти, обществеността и правосъдните заседатели.

Г-н Bankman-Fried е изправен пред обвинявания в машинация и пране на пари.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Прокурорите настояват, че той е ускорил срутва на своята борса за криптовалута, FTX, като е откраднал милиарди долари от клиенти.

Той отхвърля обвиняванията и твърди, че е работил „ добросъвестно “.

Адвокатът на господин Bankman-Fried сподели, че прокурорите не са съумели да потвърдят отвън рационално подозрение, че предприемачът е работил с незаконни планове.

Но прокурорът Ник Рус сподели, че причините, че господин Банкман-Фрайд не е бил наясно какво се случва в компанията му, не са „ отдалечено правдиво “.

„ Това беше пирамида от машинация, построена от подсъдимия върху основата на неистини и подправени обещания “, сподели той на журито, което ще реши неговата орис.

" Той взе парите, знаеше, че е неверно, и все пак го направи, тъй като се смяташе за по-умен и по-добър... Мислеше, че може да приказва неговият излаз от това ", добави той. „ Това свършва с теб. “

Прокурори от държавното управление на Съединени американски щати настояват, че господин Банкман-Фрайд е наредил да се основат специфични системи, като солидна линия от заем, който разреши на неговия крипто хедж фонд Alameda Research да вземе милиарди потребителски депозити във FTX.

Казват, че по-късно той е похарчил парите, с цел да изплати парите на кредиторите на Alameda, да купи парцели, правете вложения и политически дарения.

Когато FTX се срина предходната година, липсваха $8 милиарда (£6,6 милиарда) потребителски средства, дължащи се на Alameda.

„ Crypto King “ споделя на съдията, че е работил по юридически съвет

„ Има единствено един човек, който е имал претекста “ за такава активност, сподели господин Рус.

„ Тук не става дума за комплицирани въпроси на крипто неотложност, не е за хеджиране, не е за механически диалект “, сподели господин Рус. „ Става дума за машинация, за кражба, за лакомия. “

Той оспори показанията на господин Банкман-Фрид, като сподели, че е станал „ друг човек “ според от без значение дали е бил изправен пред другарски въпроси от личните си юристи или пресечен разпит от държавното управление.

Адвокатите на двете страни обобщиха делата си пред журито в сряда, оставайки късно да приключи. Очаква се разискванията да стартират в четвъртък.

Предприемачът отхвърля обвиняванията и твърди, че е работил „ добросъвестно “.

Той прекара огромна част от заключителните причини на юриста си изправен пред правосъдните заседатели, ръцете му отпуснати под бюрото, за разлика от сутринта, когато можеше да бъде забелязан да предава бележки на екипа си и да написа на преносимия компютър с деактивиран интернет той получи особено изключение в правосъдната зала.

' Лошите бизнес преценки не са престъпление'

Неговият юрист, Марк Коен, сподели, че специфичните характерности на сметката на Аламеда, върху които прокурорите са се съсредоточили, са основани заради " годни бизнес аргументи, а не за осъществяване на някаква грандиозна лъжлива скица ".

" В действителния свят нещата стават комплицирани ", сподели той. „ Лошите бизнес преценки не са закононарушение. “

Той също сподели, че прокурорите са се пробвали да показват господин Bankman-Fried като „ изверг “ и „ страшилище “.

31-годишният е някогашен милиардер и беше задържан предходната година след банкрута на компанията му FTX.

Крахът остави доста клиенти неспособни да възстановят средствата си.

Преди колапса на фирмите си, господин Банкман-Фрайд беше прочут с това, че общуваше със звезди и се появяваше постоянно във Вашингтон и в медиите с главата на буйни къдрици, с цел да обсъдят бранша.

Г-н Коен сподели, че държавното управление е въвело детайли като разрошената коса на господин Банкман-Фрайд и късите панталони, които са били без значение за престъпността.

Той добави: „ Всеки филм има потребност от изверг... И дано си признаем, неуместният фанатик по математика в гимназията не наподобява изключително изверг.

" И по този начин, какво направиха? Те го включиха във кино лентата като изверг. "

Г-н Банкман-Фрайд е изправен пред десетилетия затвор, в случай че бъде наказан.

Бързият напредък на неговата компания и сключването на покупко-продажби предходната година, когато спадът на пазара удари други компании, му завоюва прозвището " Crypto King ".

По време на процеса, който стартира при започване на октомври, предприемачът призна, че е направил " неточности " при ръководството на своята бизнес империя, само че сподели, че в никакъв случай не е правил машинация.

Той се показа като покрит от работа и твърди, че е схванал за проблемите, пред които е изправен Аламеда, едвам когато е било прекомерно късно.

Той сподели, че проблемите в компанията поражда, тъй като инструкциите му са подценени от чиновниците, в това число някогашната му другарка.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР