Прокурорите искат ДНК тампон от заподозрения за убийствата на Гилго Бийч Рекс Хойерман

...
Прокурорите искат ДНК проба от Рекс Хойерман – известният архитект
Коментари Харесай

Прокурорите искат ДНК проба от Рекс Хойерман – известният архитект от Ню Йорк, станал заподозрян за убийствата в Гилго Бийч.

Heuermann е обвинен в три обвинения в убийство първа степен за убийствата на Мелиса Бартелми през 2009 г. и Меган Уотърман и Амбър Костело през 2010 г., според офиса на окръжната прокуратура на окръг Съфолк.

Мелиса Бартелеми, Меган Уотърман и Амбър Лин Костело Мелиса Бартелми, Меган Уотърман и Амбър Лин Костело Полицейско управление на окръг Съфолк

Той е и главният заподозрян за изчезването и смъртта през 2007 г. на четвърта жена, Морийн Брейнард-Барнс, според съдебен документ от прокурорите.

Heuermann не е обвинен във връзка с това четвърто убийство, но разследването „се очаква скоро да приключи“, се казва в документа.

Чрез своя адвокат Хойерман отхвърли обвиненията срещу него.

„Не съм направил това“, каза Хойерман след ареста си, според неговия назначен от съда адвокат Майкъл Браун.

Рекс Хойерман, заподозреният за убийствата в Гилго Бийч, се яви в съда на окръг Съфолк на 1 август. Рекс Хойерман, заподозреният за убийствата в Гилго Бийч, се яви пред съда на окръг Съфолк на 1 август. Джеймс Карбоун/Pool/Newsday

Офисът на прокуратурата е подал съдебно искане за получаване на тампон от ДНК от Heuermann, каза говорител на службата в четвъртък. CNN работи за получаване на копие от документа, изискващ ДНК проба.

Години наред убийствата в Гилго Бийч тероризираха жителите на Ню Йорк и породиха противоречиви теории за това дали е отговорен сериен убиец. Случаят охлаждаше повече от десетилетие.

Властите претърсиха дома на заподозрения Рекс Хойерман в Масапекуа Парк, Ню Йорк. Властите претърсиха дома на заподозрения Рекс Хойерман в Масапекуа Парк, Ню Йорк. Сет Уениг/AP

Ключов пробив в случая дойде тази година, когато следователите откриха ДНК на Heuermann от кора за пица, която беше изхвърлена в кофа за боклук в Манхатън през януари.

По-рано в четвъртък адвокат на съпругата на Хойерман каза пред CNN, че нито той, нито клиентът му са се свързали с разследващи или помолени от областния прокурор да дадат ДНК проби.

Но властите вече разполагат с ДНК проби от съпругата на заподозрения, Аса Елеръп. Те бяха събрани от бутилки в кофа за боклук извън общия дом на двойката – и свързани чрез митохондриален ДНК тест с косми, намерени на или близо до три от убитите жертви.

Властите претърсват дома на заподозрения Рекс Хойерман, вторник, 18 юли 2023 г., в парк Масапекуа, Ню Йорк. Детективите, разследващи отдавна неразкритите убийства, известни като убийствата в Гилго Бийч, продължиха претърсванията си, като наскоро включиха и складово съоръжение в Общност на Лонг Айлънд в Амитивил през уикенда. (AP Photo/John Minchillo) Властите претърсват дома на заподозрения Рекс Хойерман, вторник, 18 юли 2023 г., в парк Масапекуа, Ню Йорк. Детективите, разследващи отдавна неразкритите убийства, известни като убийствата в Гилго Бийч, продължиха претърсванията си, наскоро включително складово съоръжение в общността на Лонг Айлънд на Амитивил през уикенда. (AP Photo/John Minchillo) Джон Минчило/АП

Доказателствата показват, че съпругата и децата на Хойерман са били извън щата, когато се смята, че трите жени са били убити, заяви миналия месец окръжният прокурор на окръг Съфолк Рей Тиърни.

„Така че по отношение на тази ДНК и тези косми, това е или трансфер – с други думи, един човек влиза в контакт с втори човек, който след това влиза в контакт с трети човек – или те са били на място, където познавате семейството членът е зает, независимо дали е кола или къща,” каза Тиърни.

Разследващите смятат, че убийствата може да са извършени в дома на заподозрения в Масапекуа Парк, Ню Йорк.

Източник, участващ в разследването, каза на CNN, че фактът, че жертвите са изчезнали по време, когато семейството на заподозрения е било извън града, предполага, че той може да е примамил жертвите в дома на Лонг Айлънд.

Брин Гинграс, Джон Милър, Саманта Бийч и Рей Санчес от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР