Прокурори подхващат наглата фирма Ира-Ирена Георгиева“, позволила си да доставя

...
Прокурори подхващат наглата фирма Ира-Ирена Георгиева“, позволила си да доставя
Коментари Харесай

Прокурори погнаха развалената храна за болници

Прокурори подхващат наглата компания „ Ира-Ирена Георгиева “, разрешила си да доставя развалена храна в огромни столични лечебни заведения, измежду които " Пирогов " и " Шейново ". Скандалът гръмна измежду като две служителки на компанията застанаха с имената си пред Нова тв, с цел да опишат за злоупотребите.

ВИЖ ОЩЕ: Вкисната храна в " Пирогов " и " Шейново "

Софийска градска прокуратура се самосезира и стартира следствие. Разследването на Нова тв сподели по какъв начин комерсиалното сдружение е предоставяло некачествена храна за заболели в лечебните заведения – УМБАЛСМ „ Н.И. Пирогов “, II САГБАЛ „ Шейново “ и Национална профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация. Мария Монтоя и Наталия Маринова разкриха, че компания „ Ира-Ирена Георгиева “ е употребила развалено пилешко месо, вкиснато прясно и кисело мляко и други развалени артикули в производството на храна за някои от най-големите лечебни заведения в София.

По техни думи, по категорично разпореждане на управлението на доставчика, готвачите ползвали съответни способи за обработка на продуктите, както и в процеса на готвенето.

По предписание на прокуратурата, на административните структури със специфична подготвеност – Регионална здравна ревизия – София, е предоставено осъществяване на незабавни инспекции – на място и по документи. Те би трябвало да открият спазването на здравните и софтуерните правила при приготвянето на храната. Следва да се инспектират пространствата на компанията, в които се подготвя храната за лечебните заведения, които се намират в региона на бул. „ Брюксел “ в столицата.

Контролните органи следва да открият спазването на здравните и софтуерните правила при приготвянето на храната. Необходимо е да се ревизира спазването на наредбите и условията на законодателството на Европейски Съюз, на националното законодателство, както и откритите общоприети оперативни процедури и напътствията на Министерството на здравеопазването при подготвяне на храна за лечебни заведения. Предстои да бъде изискана цялата документи, обвързвана с активността на компанията по приготвянето на храната – протоколи от осъществени инспекции при даването на разрешението, протоколи от следващи инспекции, както и други относими документи.

Срокът за осъществяване на инспекцията е 20 дни, след което материалите следва да бъдат предоставени на Софийска градска прокуратура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР