Прокурори от цялата страна започнаха масово да изпращат становища в

...
Прокурори от цялата страна започнаха масово да изпращат становища в
Коментари Харесай

Прокурорски трудови колективи в дружна подкрепа за Гешев

Прокурори от цялата страна започнаха всеобщо да изпращат мнения в поддръжка на единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев и да се възмущават от митингите против него. Писма има от районните прокурори от десетки градове, в това число София, Пловдив и Варна. Най-впечатляваща е реакцията на обвинителите от Силистра, които жигосват " отрицателните публикации " против Гешев като неприемлив напън върху Висшия правосъден съвет.

Българската прокуратура е единна и централизирана институция, на чийто връх стои основният прокурор, който е недосегаема фигура. Законът за правосъдната власт разумно не планува прокурорско самоуправление, тъй като то е изцяло безсмислено при съществуващата властова пирамида в държавното обвиняване.

В този подтекст неслучайно самодейността за издигането на Иван Гешев за основен прокурор пристигна от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, който се ръководи от настоящия основен прокурор Сотир Цацаров. Всички 11 членове на колегията застанаха зад Гешев. Преди това гласът на редовите прокурори не се чуваше, макар че те имат съсловно организация – Асоциацията на прокурорите.

Преди ден " Демократична България " провежда митинг пред Висш съдебен съвет с гледище за оставката на Иван Гешев поради " неприемливи внушения за присъединяване " на опозиционното обединяване в офанзивата против Национална агенция за приходите, както и директните му нападки против съпредседателите му Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Само няколко часа след митинга започнаха да валят " мнения " от редови прокурори, следователи и чиновници в прокуратурата в поддръжка на Иван Гешев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР