Прокурори от Окръжна прокуратура - Русе, Районна прокуратура - Русе,

...
Прокурори от Окръжна прокуратура - Русе, Районна прокуратура - Русе,
Коментари Харесай

Прокурори излизат на протест в подкрепа на Гешев

Прокурори от Окръжна прокуратура - Русе, Районна прокуратура - Русе, следователи от Окръжен следствен отдел и правосъдните чиновници при трите институции излязоха в 11:00 часа пред Съдебната палата в поддръжка на основния прокурор Иван Гешев след атентата през вчерашния ден. Окръжният прокурор Георги Георгиев съобщи, че похищението против Гешев и фамилията му е било обвързвано най-вероятно с работата и активността на основния прокурор.

" Ние също сме обезпокоени от това, че години напред ставаме очевидци на едно политическо говорене, което е в ущърб на прокуратурата и следствието като съсловие и професионална колегия. Смятаме, че всичко това уронва престижа ни, злепоставя ни и в последна сметка ни прави уязвими към всичко, което се случва с основния прокурор и може да се случи с всеки един от нас ", сподели Георгиев, съобщи Русе Медиа.

Той напомни, че работата на прокурорите е да бъдат държавни обвинители и да застават против нарушителите вместо българските жители, които са потърпевши от закононарушения. " За да можем ние да вършим добре и сполучливо тази работа, се нуждаем и от имунитет, и от несменяемост, само че и от сигурност. Тази сигурност ми се ще да я усещаме повече в българските жители и в българските институции. Затова сме тук през днешния ден, ние ще продължим да си вършим работата, само че чакаме поддръжка и от обществото ", съобщи още окръжният прокурор на Русе.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР