Прокурорът на Международния наказателен съд (МНС) обяви в петък, че

...
Прокурорът на Международния наказателен съд (МНС) обяви в петък, че
Коментари Харесай

5 държави отнесоха Израел към МНС

Прокурорът на Международния углавен съд (МНС) разгласи в петък , че е получил взаимно искане от пет страни за следствие на обстановката в палестинските територии, оповестява " Ройтерс ".

Прокурорът Карим  Хан сподели, че сезирането е пристигнало от Южна Африка, Бангладеш, Боливия, Коморските острови и Джибути . Южна Африка съобщи, че настояването е направено, с цел да се подсигурява, че МНС обръща незабавно внимание на тежката обстановка в Палестина.

МНС към този момент има настоящо следствие на " обстановката в страната Палестина " за хипотетични военни закононарушения, осъществени след 13 юни 2014 година

Миналия месец Хан сподели, че с лужбата му има пълномощия както върху нападението на Хамас против Израел на 7 октомври, по този начин и върху всички закононарушения, осъществени като част от отговора на Израел, в това число бомбени атентати в Ивицата Газа.

Тъй като следствието към този момент е в ход, настояването от петък ще има лимитирано практическо влияние.
 Ердоган назова Израел
Ердоган назова Израел " страна на терора " и остро разкритикува Запада

Анкара ще предприеме стъпки, с цел да подсигурява, че израелските заселници са приети за " терористи "

В изказване прокуратурата сподели, че до момента е " събрала забележителен размер информация и доказателства " за закононарушения в палестинските територии, както и осъществени от палестинци.

Дни по-рано турският президент Реджепи нарушаваща интернационалното право в Газа, като изостри многократните си рецензии към израелските водачи и техните поддръжници на Запад.

Израелският външен министър преди интернационалната общественост внезапно да усили натиска против военната интервенция в Газа. 

Припомняме, че в края на октомври беше обявено, че  да стартира следствие против Израел за гибелта на цивилни в Палестина.

Израел не е член на съда и не признава неговата пълномощия.

МНС може да проверява жители на трети страни при избрани условия, в това число когато се допуска, че са осъществени закононарушения на териториите на държави-членки. Палестинските територии са включени измежду членовете на МНС от 2015 година

Съд от последна инстанция, МНС преследва лица за хипотетично незаконно държание, когато неговите 124 държави-членки не желаят или не могат да се самопреследват.
 Израел пуска по два камиона с гориво на ден в Газа за потребностите на Организация на обединените нации
Израел пуска по два камиона с гориво на ден в Газа за потребностите на Организация на обединените нации

Решението е взето след напън от Вашингтон

Междувременно, военното държавно управление на Израел утвърди допускането на по два камиона с гориво дневно в Газа, с цел да се посрещнат потребностите на Организация на обединените нации , сподели израелски чиновник.

Служителят, който упорства да остане неизвестен, сподели, че решението е взето след искане от Вашингтон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР