Прокурорът, който ръководеше разследването на ефирното нападение срещу еквадорска телевизионна

...
Прокурорът, който ръководеше разследването на ефирното нападение срещу еквадорска телевизионна
Коментари Харесай

Убиха показно прокурора, разследващ нападението в TV студио в Еквадор

Прокурорът, който ръководеше следствието на ефирното нахлуване против еквадорска телевизионна станция, e убит и погубен при “нагло нахлуване ” денем в обхванатия от престъпност град Гуаякил, оповестяват интернационалните организации.

Сесар Суарес, който се концентрира върху случаи, свързани с проведената транснационална престъпност в един от най-проблемните региони в страната, е атакуван от засада в северната част на града в сряда следобяд.

„ След убийството на нашия сътрудник Сезар Суарес ще бъда безапелационна - проведените незаконни групи, нарушителите, терористите няма да спрат нашия ангажимент към еквадорското общество “, разяснява основният прокурор Диана Салазар в изказване в платформата X.

Съветът на правосъдната власт осъди нападението и заяви, че Суарес е пътувал за правосъдно съвещание, когато е бил погубен.

Според проверяващите убийството има белези на атентат, а жертвата е получила няколко огнестрелни рани, показва Ройтерс.

През последните месеци Еквадор е разтресен от трагичен прилив на принуждение, в това число и в телевизионното студио на телевизия TC в Гуаякил. Повече от 200 чиновници на затвор бяха взети за заложници, бяха заложени детонации в няколко града, има отвлечени служители на реда.

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа разгласи изключително състояние за 60 дни, като вкара и полицейски час през нощта. 22 незаконни групи бяха избрани като терористични организации.



Миналия вторник въоръжени мъже с качулки нахлуха в телевизионно студио, стреляха и принудиха ужасения екип да падне на земята. Това беше излъчено онлайн към 30 минути. Полицията дойде на снимачната площадка, а 13 нападатели, доста от които младежи, бха задържани. Източник от прокуратурата разяснява пред Агенция Франс Прес, че Суарес е отговарял за определянето на коя незаконна група стои зад офанзивата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР