Прокурор в Чехия е спрял разследването по подозрение за измама

...
Прокурор в Чехия е спрял разследването по подозрение за измама
Коментари Харесай

Прокуратурата в Чехия спря разследването срещу премиера Бабиш

Прокурор в Чехия е спрял следствието по съмнение за машинация против премиера Андрей Бабиш , оповестява локалното издание Denik N, базирайки се на два източника, осведомени с решението на основния прокурор.

От канцеларията на прокурора са декларирали, че мнението му по проблема се било " трансформирало ", само че са отказали да дават повече детайлности до формалното известяван на страните.
 Стотици хиляди чехи желаят оставката на Бабиш
Стотици хиляди чехи желаят оставката на Бабиш

Най-големият митинг в страната от 1989 година насам

Полицията упрекна Бабиш в нелегално заграбване на 2 млн. евро дотации от Европейския съюз преди десетилетие, преди да влезе в политиката.

Разследването попречва политическата кариера на Бабиш, откакто множеството партии отхвърлиха да се причислят към държавно управление, ръководено от министър председател, който е обект на наказателно гонене. Партията му АНО завоюва последните парламентарни избори през 2017 година
 Чешкият парламент лиши имунитета на премиера Бабиш
Чешкият парламент лиши имунитета на премиера Бабиш

111 от 180 депутати гласоподаваха за събаряне на имунитета на Бабиш

" Прокурорът показа окончателното си решение по делото, в което той промени юридическото си мнение ", акцентираха от прокуратурата, представени от " Ройтерс ".

" Висш прокурор в този момент ще се запознае с решението, с цел да дефинира дали смяната е законна и оправдана ", допълниха от чешкото държавно обвиняване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР