Прокурор от Върховната касационна прокуратура е пледирал за условното наказание

...
Прокурор от Върховната касационна прокуратура е пледирал за условното наказание
Коментари Харесай

Прокурор е подкрепил условната присъда на Катев за катастрофата с двете жертви

Прокурор от Върховната касационна прокуратура е пледирал за условното наказване на някогашния заместник-министър на финансите Красимир Катев. Това излиза наяве от присъдата на Върховния касационен съд (ВКС) по делото за злополуката край Балчик, при която починаха двама души. Преди ден прокуратурата заяви за присъдата, само че без да загатва каква е била личната ѝ позиция по делото.

Долната инстанция осъди Красимир Катев на три години и половина затвор дейно. Върховният касационен съд удостоверява всички заключения на Варненския апелативен съд, с изключение на размера на наказването. То е сметнато за незаслужено високо и е понижено на три години условно.

Върховен касационен съд споделя, че погрешно е признато като утежняващо виновността събитие, че след злополуката Катев не е показал угриженост към пътувалите в другия автомобил.

Съдът разяснява показва, че Катев е направил всичко, зависещо от него, за оказване помощ на някои от потърпевшите, в случай че те са повече от един. Това е условието по закон. В случая той е оказа помощ на тъща си и щерка си, които са пътували в неговата кола. Катев се е обадил и на телефон 112, с цел да заяви за пътния случай.

“Липсата на проявена от дееца угриженост към потърпевшите от другия автомобил не може да се цени в негова щета “, се споделя в правосъдното решение. В него се добавя, че делото не е изследвало повода за какво Катев в оказал помощ навръх своите близки, а не на хората в другата кола.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР