Прокуратурата започна разследване за начина на управление на ФК Барселона

...
Прокуратурата започна разследване за начина на управление на ФК Барселона
Коментари Харесай

Прокуратурата започна разследване срещу бившото управление на Барселона

Прокуратурата стартира следствие за метода на ръководство на ФК Барселона при бившето управление на клуба, отпред с президента Хосеп Мария Бартомеу, който подаде оставка през октомври 2020 година, заяви организация " Франс Прес ".

Съобщението за започването на следствие е следствие от подадената тъжба в сряда от актуалното управление на клуба, което от предишния март се води от Жоан Лапорта. Финансовото положение на Барселона ще бъде оповестено обществено идващия вторник.

След като беше изработен първи вътрешен одит през октомври генералният шеф на Барса Феран Ревертер при идването на новото управление клубът е бил " в положение на счетоводен банкрут " с задължения и отговорности за заплащания за към 1,35 милиарда евро, както и голяма маса за заплати.

Отделът за стопански закононарушения би трябвало да дефинира дали бившето управление може да бъде гонене поради положението на клуба.

Клубът завърши сезон 2020-2021 с чиста загуба от 481 милиона евро.

След завръщането на Жоан Лапорта в клуба, който към този момент заемаше поста на президент сред 2003 и 2010 година, сумата за заплати бе понижена от 759 милиона евро на 155 милиона от европейската валута.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР