Прокуратурата започна досъдебно производство срещу Николай и Евгения Баневи за

...
Прокуратурата започна досъдебно производство срещу Николай и Евгения Баневи за
Коментари Харесай

Цацаров: Турският съд е издал решение за екстрадицията на Митьо Очите

Прокуратурата стартира досъдебно произвеждане против Николай и Евгения Баневи за данъчни закононарушения, заграбване и пране на пари. Това заяви в Пловдив основният прокурор Сотир Цацаров. По думите му към този момент насочна точка е „ Полимери " - Девня, само че обсегът на следствие на икономическата активност на Баневи ще се разшири.

Предстои процедура пред френския съд с оглед осъществяването на европейската заповед за арест, сподели още основният прокурор. Продължават претърсвания, изземване и разбор на документи и всички нужни дейности по следствието.

По отношение на случая с Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, Цацаров добави, че турският съд е позволил екстрадицията му у нас и прокуратурата ни е била известена за това решение. Екстрадиционната процедура е приключила и се чака окончателното му предаване на българските управляващи.

Димитър Желязков беше задържан в Истанбул в първокласен хотел, дружно със зърнения необут и общински консултант от Бургас Бенчо Бенчев. За 24 часа с тях бе арестуван и някогашният народен представител от Движение за права и свободи Несрин Узун.

Главният прокурор разяснява още, че продължава издирването и на пловдивските предприемачи Арабаджиеви, което на процедура е в ръцете на френските управляващи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР