Прокуратурата внесе искане за постоянен арест на шестима от седемте

...
Прокуратурата внесе искане за постоянен арест на шестима от седемте
Коментари Харесай

Обвинението иска постоянен арест за шестима от задържаните за кражба на онколекарства

Прокуратурата внесе искане за непрекъснат арест на шестима от седемте арестувани за присъединяване в незаконна група за корист с медикаменти за онкоболни. За седмия от упрекнатите настояването е за домакински арест по здравословни аргументи, оповестиха от Специализираната прокуратура, представени от БНР. Специализираният углавен съд заседава по настояването на прокуратурата.

Сред арестуваните са двама лекари от столичната болница „ Йоан Павел ", фармацевт от болничното заведение „ Свети Мина " в Благоевград, медиатор на компания за експорт на лекарства и още трима души.

Според описаната от прокуратурата скица, медикаменти за онкоболни, закупени от Здравната каса, са излизали от двете лечебни заведения и посредством експортьор са стигали най-вероятно до страни от Европейския съюз и там са били продавани законно на доста по-високи цени.

По-рано наблюдаващият прокурор Лилия Манолова разказа двете схеми: „ На лица, нуждаещи се от такива вливания - раково заболели, не са вливани, само че са изписвани, че са вливани такива медикаменти. Те са лежащо заболели хора, на които против името е записано дата, партиден номер, лекарство, съответно количество вливане - само че това не се е случило. Втората скица, по която работим, това е замяна на такива медикаменти от външни лица посредством лекари и медицински сестри в съответните болнични заведения. Подмяната е ставала посредством ангажименти и даване на съществени парични хонорари за услугите. Съмненията се, че те не са истински медикаменти, а са медикаменти, които са добити по различен метод ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР