Прокуратурата влиза в една от болниците в Бургас, за да

...
Прокуратурата влиза в една от болниците в Бургас, за да
Коментари Харесай

Лошо му се пише! Прокуратурата влиза в болницата при Динко от Ямбол

Прокуратурата влиза в една от лечебните заведения в Бургас, с цел да предяви обвиняване на пациента Господин Вълев, по-известен като Динко, " ловеца на бежанци ".

Вълев се проверява за управление на проведена незаконна група (ОПГ) за изнудване, прецизираха от окръжната прокуратура в Ямбол и потвърдиха, че повече няма да го чакат да излезе от болничното заведение, с цел да му предявят обвиняванията.

По данни на " 24 часа ", откакто е изтекла клиничната пътека, по която в началото е признат Динко, той към този момент се лекува по друга, този път май ставало дума за строшаване на пръста.

С тромб и в тежко състояние Господин Вълев бил признат в болница в Бургас - такава информация популяризира самичък Динко на 20 април, незабавно щом плъзна слух, че го проверяват за присъединяване в ОПГ за рекет и всеки миг ще бъде задържан.

Вече пети ден от болничното заведение не дават информация - там ли е пациентът Вълев, от какво е болен и какво е положението му. Всеки ден от 20 април насам кореспондент на медията звъни на телефона на Динко, той подвига, изслушва и споделя: " Приятен ден ви искам. " И затваря.

От окръжната прокуратура в Ямбол внесоха малко изясненост с публично известие от 22 април, в което потвърдиха, че Вълев се проверява за присъединяване в ОПГ, която ръководел и че следва да бъде притеглен като обвинен, само че когато бъде изписан от болничното заведение.

Стана ясно още, че в ареста вече са двама от обкръжението на Вълев - Стойко К. и Григор Г. Те са с мярка " задържане под стража ", наложена от окръжния съд в Ямбол.

Според проверяващи незаконната група е работила от октомври 2021 година до 16 април т.г. Била основана скица за изнудване на тираджии, аварирали или претърпели повреди на пътя. Това ставало около легалната активност на Вълев за репатриране на тежкотоварни коли.

Осведомени разкриват, че клиенти на Вълев първоначално уговаряли едни суми за услугите, след това били изнудвани за още пари, като ставало дума за 4-цифрени суми в евро. За да ги принудят да заплащат в допълнение, членове на незаконната група употребявали и силови способи, сипели закани за имуществото, здравето, даже за живота на потърпевшите.

В прокуратурата в Ямбол е постъпил сигнал от пострадал, заставен да даде на бандата солидна сума. По отношение на различен потърпевш, също рекетиран от хората на Вълев, действието е останало незавършено, прецизират от обвиняването.

Освен като водач на ОПГ, за което законът планува от 3 до 10 година затвор, Динко ще отговаря и за изнудване. Ако бъде приет за отговорен, може да получи от 2 до 10 година затвор и санкция от 4000 до 6000 лева По преценка съдът може да постанови и конфискация до 1/2 от имуществото му, споделят адвокати.

Случаят с незаконната група, за която се проверява Вълев, не е първият му допир с полиция и прокуратура, само че е най-сериозният досега. Името на Бозавия, както някои назовават Динко, а той е кръстил своя превозваческа компания по този начин, влезе в кримихрониките още веднъж през август м.г.

Тогава Вълев бе упрекнат в безчинство и насила, че пред хипермаркет в Равда, разобличавайки бедняк, който се правел на недъгав, го блъскал, обиждал, а след това го предиздвикал обществено да се извини на хората.

Действията на Динко даже бяха снимани в особено видео, публикувано в обществените мрежи, на което ясно се вижда по какъв начин Вълев блъска и събаря мнимия неработоспособен.

Тогава прокуратурата настоя за непрекъснат арест, само че районният съд в Несебър не почете настояването и пусна Вълев против 5000 лева гаранция.

Той пък от своя страна се разкая и даже предложи да обезпечи работа на просяка. Месец по-късно Вълев претърпя случай на пътя, до момента в който се опитвал да репатрира извърнат тир край Девин. Стрелката на кран се счупила и паднала върху Динко.

Той е бил отведен с частен хеликоптер в софийска болница, където е избавен и се възвръща изцяло. След този случай той твърди, че животът му се обърнал и щял да е различен човек - доста по-добър и деликатен. Дори разгласи, че ще се кандидатира за президент на идващите избори.

" Голям последовател съм на Крумовите закони. Който краде, ще бъде съществено осъден. Два пъти повече пълномощия ще се дадат на служителите на реда, тъй като в този момент нямат и нарушителите ги тъпчат ", декларира Вълев пред в. " България през днешния ден ".

И добавя: " Имам доста повече ум от сегашните ръководещи. Ще предизвиквам референдум за президентска република, друго избавление не виждам. "

През 2016-а Динко залови група сирийски бежанци, минали незаконно границата ни с Турция. Затова множеството хора му споделят " ловеца на бежанци ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР