Прокуратурата в Търговище е образувала досъдебно производство за причиняване на

...
Прокуратурата в Търговище е образувала досъдебно производство за причиняване на
Коментари Харесай

Разследват смъртта на момченце в приемно семейство

Прокуратурата в Търговище е образувала досъдебно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност на 3-годишно дете.

Момченцето от преславското село Троица е било с надбъбречна непълнота. То е умряло осем дни, откакто е изведено от фамилната среда и е настанено в приемно семейство.

Според обществените служащи незабавната мярка е била наложителна, разяснява пред БНР шефът на Регионалната дирекция "Социално подкрепяне " в Шумен Мартина Драгнева.

"На 15 май сътрудниците са в дома на бащата. Предприемат незабавната мярка, тъй като на този стадий това, което откриват, смятат, че е риск за живота и здравето на детето ", уточни тя.

Бащата Шукри Зекериев обаче счита, че детето му е било взето непозволено.

"Социалните служащи ме нападнаха и споделиха, че пия непрекъснато. Аз, в случай че пиех непрекъснато, това дете можех ли да го виждам година и половина? Радвах се, че го взеха и ще го гледат добре, само че ето какво стана. Докторът във Варна ми сподели, че детето би трябвало да взема тези медикаменти, другояче получава рецесия и си отпътува. Аз им обясних какви медикаменти би трябвало да пие детето, написано им беше и на едната кутия от горната страна ", описа бащата.

Според шефа на МБАЛ - Търговище доктор Иван Светулков момченцето е било докарано в незабавното поделение на болничното заведение в извънредно тежко положение. Реанимационният екип не е съумял да направи нищо макар положените старания. Аутопсията е потвърдила двустранна пневмония.

Александър Миланов, изпълнителен шеф на Националната асоциация за приемна грижа, съобщи, че те са осведомени със случая.

"Приемните родители са постъпили извънредно отговорно. При първите недоволства, които детето е имало, са повикали персонален доктор за обзор. Той е открил терапия. Съвсем съзнателно са давали тази лечението на детето, както и лечението за главното му заболяване. Когато недоволствата на детето са траяли, те са завели момчето в незабавния център на болничното заведение ", изясни той.

По думите му е трябвало и персоналният доктор да алармира, че казусът е по-сериозен.

"Това, че детето е било заведено в незабавния център незабавно, е добър знак, че приемните родители са били извънредно загрижени ", настоя той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР