Прокуратурата в Солун е започнала разследване срещу собственика на ПАОК

...
Прокуратурата в Солун е започнала разследване срещу собственика на ПАОК
Коментари Харесай

Прокуратурата в Солун повдигна обвинение срещу Иван Савидис

Прокуратурата в Солун е почнала следствие против притежателя на ПАОК Иван Савидис, откакто влезе въоръжен на терена и извади тима си в дербито с АЕК Атина през уикенда. Инцидентът принуди ФИФА да спре гръцката лига за неопределен срок.

Разследването има за цел да откри и за какво полицията твърдо е пренебрегнала инструкциите да арестува Иван Савидис на място, издадена от дежурния прокурор.

Както е известно, съветският олигарх нахлу на терена с револвер и изиска пояснение от съдиите за анулиран гол на неговия тим.

Международната футболна федерация (ФИФА) към този момент осъди държанието на Савидис, само че акцентира, че дисциплинарни наказания не могат да бъдат наложени, защото те са обект на юрисдикцията на гръцките управляващи.

ФИФА въпреки всичко заплаши, че ще предприеме ограничения по изключването на Гръцката футболна федерация от интернационалните шампионати, в случай че не види усъвършенстване в изискванията на сигурност по време на срещите от вътрешното състезание.

Гръцките управляващи взеха решение да прекратят шампионата след конфликтите на стадион " Тумба ". Все още не е ясно по кое време и дали то ще бъде възобновено.

Обявеният за търсене притежател на ПАОК - Иван Савидис, към момента не е задържан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР