Прокуратурата в Париж казва, че на френски сенатор са повдигнати

...
Прокуратурата в Париж казва, че на френски сенатор са повдигнати
Коментари Харесай

Френски сенатор е обвинен в упояване на друг депутат, за да я изнасили или сексуално посегне

Прокуратурата в Париж споделя, че на френски сенатор са повдигнати предварителни обвинявания за упояване на различен народен представител с за обезчестяване или полово принуждение

От Асошиейтед прес, 18 ноември 2023 година, 5:29 ч.

ПАРИЖ -- На френски сенатор са повдигнати предварителни обвинявания за упояване на различен народен представител за обезчестяване или полово посягане, съгласно прокуратурата в Париж, и е отхвърлен от партията си.

Жоел Герио, 66-годишен представляващ район Лоара-Атлантик в западна Франция, беше арестуван за 48 часа и му бяха повдигнати предварителни обвинявания в петък, се споделя в изказване на прокуратурата.

Той е обвинен в поставяйки екстази в чаша шампанско, той сервира членката на Народното събрание Сандрин Жозо, която напусна, откакто й прилоша, съгласно известия във френските медии. Инцидентът е станал във вторник вечерта в жилището на сенатора.

Неговият юрист сподели, че Гериау не е възнамерявала да упои Жозо, с цел да я малтретира, и й се е извинил. В изказване юристът Remi-Pierre Drai сподели, че „ това е неточност при обработката “, която е предизвикала болестта на депутата. Той не даде детайлности.

„ Жоел Гериау не е див звяр “, сподели юристът. „ Той е почтен, почитан и честен човек, който ще възвърне своята чест и тази на фамилията си, колкото и време да е належащо. “

Guerriau получи предварителни обвинявания в приложимост и владеене на опиати и скрито използване на вещество, изменящо разпознаването, за осъществяване на обезчестяване или полово посягане. Той беше освободен под правосъден контрол и му беше неразрешен контакт с жертвата и очевидците, до момента в който продължава следствието.

Предварителните обвинявания според френското законодателство значат, че проверяващите магистрати имат сериозна причина да подозират непозволени дейности, само че оставете повече време, преди да решите дали да изпратите делото в съда.

След оповестяването на обвиняванията, дясноцентристката политическа група Horizons в събота разгласи отстраняването му, заявявайки, че „ в никакъв случай няма да толерира и най-малкото блаженство към полово и сексистко принуждение. “ Horizons е съдружник в Народното събрание с партията на Ренесанса на президента Еманюел Макрон.

Josso, член на долната камара на Народното събрание, представляващ район Лоара-Атлантик с центристката партия Modem, не е приказвал обществено за следствието.

Свързани тематики

Важни истории

Процес за машинация на Тръмп: Съдията отхвърля настояването на Тръмп за анулация на процеса

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР