Прокуратурата в Москва иска да лиши от родителски права многодетно

...
Прокуратурата в Москва иска да лиши от родителски права многодетно
Коментари Харесай

Заради участие в протест: Московската прокуратура поиска да лиши от родителски права още една двойка

Прокуратурата в Москва желае да лиши от наставнически права многодетно семейство поради присъединяване му в мирна протестна акция, оповестява правозащитният план " Апология на митинга ". Той прецизира, че никулинският междурайонен прокурор се е обърнал към съда с искане да лиши от наставнически права Петър и Елена Хомски.

Предполага се, че мотив за това е присъединяване на съпружеската двойка в протестна акция на 3 август в Москва. Бащата попадна във видеорепортажи на проправителствени медии, които го оповестиха за " охранител на Навални ", се споделя в известието.

Искът е постъпил в съда още на 9 август, а самото съвещание е планувано на 2 септември.

Вероятно става дума за видеозапис, на който мъж и жена бутат количка пред полицейски кордон, заяви уеб сайтът " Медуза ". За това, че мъжът бил " охранител на Навални ", оповести блогърът Олег Лурие, а по-късно тематиката бе подхваната от телевизия РЕН ТВ и други лоялни на властта медии. Телевизия " Россия 24 " назовава мъжа " охранител на прочут опозиционер ".

Прокуратурата твърди, че семейство Хомски са взели на митинга на 3 август малолетните си дъщери, с цел да избегнат възможен арест. В удостоверение на желае са приведени фрагменти от РЕН ТВ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР