Прокуратурата упорито нехае за сигналите срещу зам.-председателя на антикорупционната комисия

...
Прокуратурата упорито нехае за сигналите срещу зам.-председателя на антикорупционната комисия
Коментари Харесай

Прокуратурата нехае за рекордьора на имотния скандал

Прокуратурата настойчиво нехае за сигналите против зам.-председателя на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Антон Славчев за имотните му покупко-продажби, които бият всички върхове по цена за квадратен метър. Заместникът на Пламен Георгиев се оказа притежател на голяма тераса с площ 244 кв. м и на апартамент с елементарни размери - 63 кв. м, само че с невероятна цена - 18 639 лева, или 151.27 евро за квадрат. Имотите са закупени през 2010-2011 година в чисто нова постройка в столичния кв. " Хиподрума ".

Според имотната декларация на Антон Славчев той е единият от тримата притежатели на остъклената тераса с повърхност на игрище. Другите са дамата, с която живее - Зорница Тодорова, и брат му Светослав Славчев. Излаз към терасата, обрамчваща първия етаж на първокласната постройка на ул. " Нишава ", имат единствено три жилището и те също са благосъстоятелност на двамата братя и на спътницата на Антон Славчев, разкри проверяващият уебсайт " Биволъ ". За отбелязване е, че Славчев е купил жилището от 63 кв. м за 18 639 лева. (според декларацията му), а брат му Светослав по същото време е взел в същата постройка ателие с повърхност 80 кв. м за близо 100 000 лева. 

Тези условия обаче не съставляват интерес за прокуратурата, макар че е сигнализирана. Гражданското съдружие " Боец " подаде сигнал преди повече от седмица, само че държавното обвиняване към момента не се е задействало. Това може би се дължи на обстоятелството, че точно Славчев би трябвало да ревизира своя началник Пламен Георгиев заради придобивката, с която се прочу - тераса от 186 кв. м със сауна, барбекю, душ и зимна градина, за която Георгиев и до през днешния ден твърди, че е обща част, макар че е вписана в нотариалния му акт. Председателят на антикорупционната комисия излезе в отпуск, до момента в който приключи инспекцията на прокуратурата. 

" Боец " беше сдружението, по чийто сигнал ВКП стартира инспекция против зам.-председателя на ГЕРБ и началник на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. Поводът беше следствие на " Свободна Европа ", което разкри, че вторият човек в ГЕРБ се е сдобил с първокласен апартамент с персонален асансьор в кооперация  " Летера ". Проверки се правят и на други забъркани в " Апартаментгейт " - шефа на следствието Борислав Сарафов поради парцели на сина му, някогашния министър на правораздаването Цецка Цачева, някогашния зам.-министър не енергетиката Красимир Първанов, някогашния зам.-министър на спорта Ваня Колева, депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов. Под ударите на прокуратурата попадна и председателят на Върховен касационен съд Лозан Панов. Единственият, който към момента се измъква изсъхнал от абсурда, е Антон Славчев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР