Прокуратурата трябва да търси връзка между проверките на магистрала Хемус

...
Прокуратурата трябва да търси връзка между проверките на магистрала Хемус
Коментари Харесай

Демерджиев: Прокуратурата да търси връзка между Хемус и производството срещу Велико Желев

Прокуратурата би трябвало да търси връзка сред инспекциите на автомагистрала " Хемус " и производството, формирано за насила против Велико Желев. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред публицисти в Русе.

" При една от инспекциите на лотовете 5, 7, 8 и 9 на автомагистрала " Хемус " бе открито, че има предплатено заплащане за малко над 48 млн. лв. за сдружението, за което приказваме и в този момент ", сподели министърът. По думите му това през днешния ден е било спестено от прокуратурата.

" Не е неприятно тя да търси връзка сред двете производства. В края на декември предходната година ГДБОП са предали материали на прокуратурата. Оттук насетне за мен е значимо да се види дали има връзка със обстановката, която в този момент се огласи и формираното произвеждане за насила и предплатеното заплащане от малко над 48 млн. лв. във връзка с един от лотовете на " Хемус ", сподели Демерджиев, представен от Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че в случай че има такава връзка, прокуратурата би трябвало да изясни каква е тъкмо и да осведоми обществеността.

Той зададе и въпрос, обвързван с това какво се случва с материалите, касаещи трите лота - 7, 8 и 9 на автомагистрала " Хемус ", защото всички са направени и предадени в прокуратурата. " Очаквам прокуратурата да извърши всички нужни дейности по всички производства, касаещи " Хемус ", и освен по тях. Общественото внимание тук е изключително огромно и чакам прокуратурата да си свърши работата ", сподели Демерджиев.

Министърът разяснява още, че по производството за насила е открито, че има обичай човек. По думите му прокуратурата би трябвало да изясни при какви условия се е случило.

" Доколкото ми е известно, този човек е дал показания. Събрани са и други материали. Работата на прокуратурата е да каже какво е бил принуждаван този човек да прави. Доста нищожна е информацията, която се сервира през днешния ден. Когато има насила, обикновено е да се каже в какво се е изразила тази насила. Знаете, че доста обилно се оповестяват някои производства с елементи. Тук най-малко да се даде съществена информация ", сподели Демерджиев.

Той разяснява и ареста в Узбекистан на Илиян Тодоров, наказан за двойното ликвидиране в дискотека " Соло ". Министър Демерджиев съобщи, че е схванал още в първия миг. " Властите на Узбекистан са го спрели с съмнения за подправен документ за идентичност. Той е изпратен в България. Нашите чиновници са ревизирали деликатно документа. По наличните фотоси са разпознали индивида. След това са подали съответната информация към Узбекистан. Той е арестуван. Тече произвеждане по екстрадиция. Имаме двустранно съглашение с Узбекистан. Вярвам, че няма никаква юридическа спънка този човек да бъде върнат в България ", сподели Демерджиев.

Министърът разяснява, че му е мъчно да отговори за какво 12 години този човек не е бил открит.

По мотив на битката против разпространяването на опиати Демерджиев сподели, че се поставят големи старания. " Надявам се, че скоро ще можем да отчетем нови съществени резултати по отношение на разпространителите на наркотични субстанции. Ще бъдем безусловно безкомпромисни. Ще създадем всичко належащо да стигнем до най-високите равнища на тези вериги ", сподели още служебният министър на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР