Прокуратурата служи на гражданите и няма да бъде глуха и

...
Прокуратурата служи на гражданите и няма да бъде глуха и
Коментари Харесай

Сарафов се обяви срещу проявите на престъпна агресия

Прокуратурата служи на жителите и няма да бъде глуха и сляпа за техните упования, а ще отговори с нулева приемливост и съгласно законовите си пълномощия на всички прояви на незаконна експанзия - в дома, на пътя, на всички места към нас.

Tова сподели в свое послание и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

Той съобщи още, че прокурорите с изключение на длъжностни лица са и български жители, които споделят гнева и възмущението на обществото поради двата случая на неоправдана експанзия и нечовешка свирепост, проявени преди месец в Стара Загора и преди дни на плажа в Поморие.

Сарафов сподели, че чака бързи дейности от прокурорите по определяне, привличане към наказателна отговорност и взимане на рационални и съответни ограничения за неотклонение по отношение на причинителите на закононарушения, учредени на пола, религията, случаите на домашно принуждение, хулигански дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и спокойствието на жителите.

От през днешния ден той разпорежда на административните ръководители на апелативните прокуратури да наблюдават за бързото и обективно следствие на всички случаи на принуждение - домашно принуждение, принуждение на пътя, както и на всички прояви на експанзия и хулигански прояви, съпроводени с принуждение.

При всеки сходен случай, в цялостна съгласуваност с органите на Министерство на вътрешните работи, наблюдаващите прокурори да подхващат незабавни дейности по ангажиране на наказателна отговорност на отговорните лица и определянето на рационални и съответни ограничения за неотклонение, както и да се обезпечат навременни дейности за отбрана на потърпевшите и на техните близки, упорства Сарафов.

Той приканва жителите, които са станали очевидци на принуждение или самите те са станали жертва на такова, да се обръщат към прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, с цел да се пристъпи към определяне, задържане и търсене на отговорност от причинителите на незаконните прояви.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР