Прокуратурата се самосезира за бомбените заплати, отправени до училища в

...
Прокуратурата се самосезира за бомбените заплати, отправени до училища в
Коментари Харесай

Втори ден вълна от заплахи към учебни заведения в страната. Прокуратурата започна разследване за тероризъм

Прокуратурата се самосезира за бомбените заплати, отправени до учебни заведения в София и страната по мейл и ще ревизира дали те са изпратени за всяване на ужас. Това оповестиха от Софийската градска прокуратура и обясниха, че следствието се води за тероризъм.

Втори ден продължава вълната от закани към образователни заведения в цялата страна. До този миг 25 учебни заведения и един университет в София са получили закани за взривни устройства, заяви през днешния ден пред публицисти столичният кмет Йорданка Фандъкова

Тя изясни, че при всеки от случаите се работи по протоколите, които са налични, т.е. шефовете преценят първо да осведомят полицията незабавно, тя да даде инструкции и към този момент да преценяват дали да изтеглят учениците и студентите. Повечето учебни заведения през днешния ден са взели решение за евакуиация на децата, с цел да не се поемат непотребни опасности, добави Фандъкова. " Чух министъра на вътрешните работи, който увери, че това са закани, които целят по-скоро заплашване ", означи столичният кмет, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР