Прокуратурата се е отказала да започне разследване по отношение на

...
Прокуратурата се е отказала да започне разследване по отношение на
Коментари Харесай

МЗ за случая „Даная“: Прокуратурата отказа да разследва шефа на „Пирогов“ поради липса на престъпление

Прокуратурата се е отказала да стартира следствие във връзка с изпълнителния шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ по случая „ Даная “ , прецизираха от Министерството на здравеопазването в своя позиция до медиите.

Припомняме, че тази заран в медийното пространство излезе информация, че прокуратурата се е отказала от образуването на досъдебно произвеждане по случая " Даная ".

От Министерството на здравеопазването осведомят, че:

► Постановлението за отвод от формиране на наказателно произвеждане във връзка с изпълнителния шеф на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ е на база осъществена инспекция на констатациите, съдържащи се в отчет на Звено „ Вътрешен одит “ в Министерството на здравеопазването и отчет от инспекция на Агенцията за държавна финансова ревизия. Мотивът за отхвърли е неналичието на данни за закононарушение .

" Днес в 14:00 ч. ще се срещнем с фондация " Даная ", с цел да чуя техните претенции. Искам да чуя какво ще каже майката на Даная , тъй като са направени три одитни отчета, с които се срещнах деликатно ", съобщи здравният министър .

По думите ѝ повода за отхвърли е поради липса на данни за закононарушение . " Със сигурност има проблеми в лечебното заведение , само че, съгласно мен, това не е по виновност единствено на шефа ", сподели Кондова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР