Прокуратурата разследва всички снимки и записи, свързани с премиера Бойко

...
Прокуратурата разследва всички снимки и записи, свързани с премиера Бойко
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва кой е снимал и записвал Борисов


Прокуратурата проверява всички фотоси и записи, свързани с премиера Бойко Борисов. Целта обаче да се откри законно ли е записват министър-председателят.

От Софийска градска прокуратура оповестиха през днешния ден, че е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 339а от Наказателен кодекс. Мотивът - имало множеството запитвания от медии и предвид на високия публичен интерес.

Държавното обвиняване към този момент назначило експертиза на изтеклия в средата на юни първи аудиозапис на Борисов, само че тя още не е подготвена. Записът към този момент бе обект на две експертизи в Съединени американски щати, поръчани от уеб страницата " Биволъ " и евродепутата Елена Йончева, които демонстрираха, че няма операция.

По делото работи екип от наблюдаващите прокурори, които са решили да причислят към делото видеото от премиерската резиденция, както и последния аудиозапис, за които се твърди, че е на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев.

За тези случаи е разпитан и предходният началник на Националната работа за защита ген. Красимир Станчев.

На 25.06.2020 година е назначена експертиза по в началото изисканите и предоставени фотоси и аудиозаписи, оповестени в следните интернет уеб сайтове: „ Бивол “, „ Афера “, „ Е-вестник “. По преценка на екип от наблюдаващите прокурори са присъединени към досъдебното произвеждане в допълнение и публикуван видеоматериал, оповестен в уеб страницата „ Афера “, както и аудиозапис на диалог с гласове, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера Томислав Дончев. На видеоматериала и последващия аудиозапис също са назначени експертизи.

След правенето на назначените експертизи българската общност ще бъде осведомена за заключенията. По делото следва определяне и разпит на лица, имащи връзки към проверявания случаи, споделят още от прокуратурата.

Интересното е, че прокуратурата не проверява закононарушение или нарушаване от страна на премиера. На първия запис с гласа на Борисов ясно се споделя, че той авансово знае за идни арести и обвинявания. При записите сред Пламен Бобоков и президентския консултант Пламен Узунов незабавно бе формирано делото за търговия с въздействие. За записът на Борисов, в който се приказва за практикуване на въздействие върху самостоятелните регулатори, е образовано дело за нелегално записване на премиера.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР