Прокуратурата публикува официална позиция за доклада на Европейската комисия от

...
Прокуратурата публикува официална позиция за доклада на Европейската комисия от
Коментари Харесай

Прокуратурата определи евродоклада като обективен и реалистичен

Прокуратурата разгласява публична позиция за отчета на Европейската комисия от през вчерашния ден, с която го дефинира като справедлив и реален. Тези думи по-рано през днешния ден употребява и основният прокурор Сотир Цацаров.

Ръководството на прокуратурата показва, че този отчет регистрира осъществяването на всички шест индикатори, въведени при основаването на Механизма за съдействие и инспекция през 2007 година, както и цялостното осъществяване на седемнадесетте основни рекомендации, дефинирани от Европейска комисия през януари 2017 година

" Изключително позитивен е крайният извод на Комисията – че " осъщественият от България прогрес по линия на Механизма за съдействие и инспекция е задоволителен за осъществяването на уговорките на страната, поети все още на присъединението й към Европейски Съюз ". Така обективно и по достолепие са оценени напъните на законодателната, изпълнителната и правосъдната власт в региона на правосъдната промяна и противодействието на корупцията и проведената престъпност ", показват от държавното обвиняване.

От там допълват и че в това време, отчетът на Европейска комисия ясно акцентира, че " за постигането на резултати в дълготраен проект ще бъдат нужни решителност и следващи дейности ".

Освен това от управлението на прокуратурата показват, че ще продължат да работят интензивно и в границите на Националния механизъм за мониторинг, основан с разпореждане на Министерския съвет от 24 септември.

" Изразяваме институционална и експертна поддръжка на препоръчаните от държавното управление последни промени в Закона за правосъдната власт, както и на поетия ангажимент за осъществяване на рекомендациите на Венецианската комисия в сходство с открития парламентарен ред. Намерението на идната Европейска комисия за въвеждане на " изчерпателен механизъм за върховенството на закона с общоевропейски обсег и обективно докладване на всички страни членки " е най-силната гаранция за необратимост на промените ", акцентират от държавното обвиняване.

В умозаключение, основният прокурор и неговите заместници благодарят на всички прокурори, следователи и чиновници, чийто труд е съдействал за позитивната оценка за напредъка на страната ни.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евродоклад 2019 (18)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР