Прокуратурата продължава да разпространява съобщения, изпращани от телефона на русенския

...
Прокуратурата продължава да разпространява съобщения, изпращани от телефона на русенския
Коментари Харесай

Смс-ите на Бобоков стигнаха до бивш съветник на Борисов

Прокуратурата продължава да популяризира известия, изпращани от телефона на русенския предприемач Пламен Бобоков, обвинен по делото за нерегламентиран импорт и депониране на боклуци. Този път проверяващите показват смс-и освен със секретаря на президента по правни въпроси Пламен Узунов, само че и с някогашния консултант по въпросите на Близкия изток и Северна Африка на премиера и министъра на външните работи Румен Петров. Към момента той е дипломат на България в Алжир.

Първата фотография на чат сред Петров и Пламен Бобоков демонстрира известия от 20 август 2018 година Тогава държавният чиновник изпраща на предприемача файл с име " Оценка ", съдържащ информация за компании и подхванатите дейности към оня миг по проблема с либийския танкер „ Бадр ". Към оня миг към момента не се е разгорял международния скандал с отнемането на кораба, поради който Либия инициира среща на равнище непрекъснати представители в Организация на обединените нации и упрекна българската страна в пиратство.

Месец по-късно на 29 семптември 2018 година Румен Петров изпраща на Бобоков под формата на фотоси определение на Върховен касационен съд от 29.01.2018 година, свързано с танкера „ Бадр ". Същото незабавно е препратено на секретаря на президента Пламен Узунов. „ Според един мой другар, доста печен юрист, който погледна развиването на делото във Върховен административен съд - възможностите за позитивен излаз на делото в интерес на либийците са доста ниски, защото Върховен административен съд също ще гледа единствено процедурата без да изследва първопричината (фалшивия ипотечен договор). Според него юристите на либийците е трябвало да нападат това съображение (ипотечния договор) в настрана наказателно дело в престъпния съд. Имам съображение да му имам вяра, тъй като той е доста печен юрист ", написа Петров до Бобоков, на което предприемачът дава отговор: „ Ще видим ".

В описанието към идващите фотоси на чата прокуратурата твърди, че на 7 януари 2019 година Пламен Узунова изпраща на Бобоков две фотоси на паметна записка за извършена на 03.01.2019 година среща на Николай Милков, секретар по външната политика на президента, със С. Елтрики, краткотрайно ръководещ посолството на Либия в София. В следващо известие Узунов показва: „ Току срещнах и него. От своя страна Бобоков му изпраща фотография на вербална нота, която посолството на Либия е изпратила до Министерството на вътрешните работи. Същата снимка Бобоков получава две минути по-рано от Румен Петров.

В Същия ден Бобоков препраща на Узунов снимка и на друга нота от посолството на Либия, този път до Министерството на външните работи, която също му е предоставена от Петров От своя страна Узунов му изпраща трета вербална нота от либийската страна, адресирана до президента Румен Радев. Веднага по-късно Бобоков написа: " Ако прецениш, че мога да звънна на началника, дай знак ", на което Узунов дава отговор: " Още сутринта ще извикам Милков ". После предприемачът написа друго известие, което обаче неизвестно за какво е заличено от прокуратурата, след което четем смс от президентския секретар: " Сега е малко по-спокоен. Може да опиташ. Сега говорихме ".

Бобоков му изпраща и фотография на „ CV-то на либийския делегат ". Освен това предприемачът написа на Узунов: " Трябва да се реагира съществено, съименник!!! Захариева се е скрила и либийците ужасно са се убидили ".  " Натискай съименник, в този момент е момента! И апелирам те поговори с боса! 10 мин. среща със познавач. делегат на Либия ще свършат повече работа от 10 година дипломатически напъни!!! Пиарът за боса също ще е смъртоносен и признанието в Либия също!!! Либия има 100 пъти по-голям капацитет от Азербайджан да вземем за пример!!! ", декларира още Бобоков на Узунов.

" Установено е още, че Бобоков продължава дейното разискване на проблема „ Бадр " с Румен Петров и Пламен Узунов и в идващите месеци ", настояват от прокуратурата.
Случаят с либийския танкер остава закотвен в прокуратурата
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР