Прокуратурата прибра вече 6566 артефакта, има и още6566 са до

...
Прокуратурата прибра вече 6566 артефакта, има и още6566 са до
Коментари Харесай

Вижте иззетите безценни антики на Божков

Прокуратурата прибра към този момент 6566 артефакта, има и още
6566 са досега конфискуваните антики от частния музей на укриващия се в Дубай олигарх Васил Божков. Милиардерът е с 19 допустимо най-тежки обвинявания, едно от които е точно за търговия и злоупотреби с културно-историческо завещание.

От скъпите артефакти беглецът от правораздаването е записал по реда на Закона за културното завещание една 212 предмета, заяви спецпрокуратурата. Тя продължи изземането на артефакти от постройката на „ НОВЕ ИНТЕРНАЛ “ ЕООД на ул. „ Московска “ №43, където се обитава частният музей на олигарга.



В хода на осъществените през м. август 2020 година претърсвания в няколко пространства в офиса са конфискувани нови 234 предмета, притежаващи белезите на движими културни полезности. При дейностите по следствието, осъществени в интервала от 9 до 14 септември 2020 година са конфискувани нови 82 скъпи предмета, измежду които и ритони с висока културно-историческа стойност, заяви спецпрокуратурата през днешния ден.



Действията по следствието, свързани с изземване на описаните движимости, се правят при прецизно съблюдаване на процесуалните правила, както и на одобрените интернационалните практики за пакетиране, превозване и предпазване на артефакти, с оглед оптимално опазване на достоверността им, прецизираха още спецпрокурорите. Те предоставиха видео и снимков материал от извършените дейности по следствието в пространства в постройката на ул. „ Московска “ № 43 в столицата, които се организират под надзора на Специализираната прокуратура.



Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР