Прокуратурата повдигна обвинения на шофьора на лекия автомобил, причинил катастрофата

...
Прокуратурата повдигна обвинения на шофьора на лекия автомобил, причинил катастрофата
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на шофьора, убил 15-годишно момче на пешеходна пътека

Прокуратурата повдигна обвинявания на водача на лекия автомобил, предизвикал злополуката нощес в центъра на София, при която на пешеходна пътека почина 15-годишно момче. Водачът ще бъде притеглен като обвинен за причиняване на гибел след съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата.
Прочетете още
Дежурният прокурор, който работи по случая, е постановил задържане в ареста за 72 часа на 37-годишния мъж. Това разгласи заместник-градският прокурор Иво Илиев:

" Квалификацията на действието от субективна страна е, че това е станало при възможен предумисъл по прилика на случая, който закупи медийна популярност, като злополуката с Милен Цветков. Предвид високата социална заплаха и решимостта на Прокуратурата, в това число и на Министерство на вътрешните работи, да се борят с тези закононарушения, прокурорът е решил, че като съответна мярка, на този стадий, е задържането на обвинения за период до 72 часа с оглед следващо внасяне на искане пред съда за взимане на непрекъсната мярка " задържане под стража ". По всяка възможност това искане ще се случи във вторник, тъй като е належащо време да се съберат доказателствата и да се запознае наблюдаващият прокурор по делото, с цел да може да си уточни възможните обвинявания и да е квалифициран в зала, с цел да може да се показват всички доказателства пред съда ", сподели пред публицисти заместник-градският прокурор Иво Илиев.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов съобщи, че водачът е управлявал Мерцедес Е класа, който не е негова благосъстоятелност. Кръвната проба е посочила два промила алкохол. Не е открито съществуването на наркотични субстанции в кръвта на лидера. В колата се е намирала и жена с нейното дете:

" Към сегашния миг ще запазя следствената загадка. Мога да кажа, че към сегашния миг сме събрали много информация, от която може да се допуска, че действието е осъществено отговорно ".

Предстои да бъдат разпитани всички очевидци, назначени са експертизи. Довечера жители провеждат от 18.00 часа бдение в памет на починалото момче на пешеходната пътека.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР