Прокуратурата опитва открито да се меси в работата на изпълнителната

...
Прокуратурата опитва открито да се меси в работата на изпълнителната
Коментари Харесай

Антон Кутев: Прокуратурата опитва открито да се меси в работата на изпълнителната власт

Прокуратурата пробва намерено да се меси в работата на изпълнителната власт. Това съобщи представителят на Министерския съвет Антон Кутев на брифинг.

" Именно в този ден е значимо да си дадем сметка за смисъла на държавността и за това какъв принос имаме всички ние към построяването на държавността. Затова ще направя единствено едно изказване през днешния ден по отношение на засилената интензивност на Прокуратурата от последните дни. На разпит в Прокуратурата бяха извикани новият шеф на ГДБОП тъкмо два дни откакто беше назначен, както и новият ръководител на ДАНС на идващия ден, откакто беше назначен, зам.-председателят на ДАТО, който беше извикан броени дни след назначението на министъра на вътрешните работи. Снощи беше привикан и господин Антон Папалезов, чиновник на Групово дело Национална полиция, като му бяха направени персонален обиск и претършуване в жилището му без преди този момент да му е повдигнато обвиняване. Разпитван е бил и като очевидец, уточни Кутев.

" Виждаме по какъв начин след президентската институция Прокуратурата влиза със мощ и в Министерство на вътрешните работи, което заплашва да прерасне в открита война на институциите. В интервал на служебно държавно управление, когато законодателната власт не работи, виждаме опити Прокуратурата интензивно да се меси в работата на изпълнителната власт. Ние поддържаме всички старания да се преследват отговорните съгласно закона, само че сме разтревожени от опита да се сплашват основни чиновници на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват инспекции в системата на вътрешните работи. Призоваваме всички институции да проявят разсъдък и да работят само за издигане на държавността и правовия ред ", сподели още Кутев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР