Прокуратурата образува две разследвания във връзка със смъртта на Ангел

...
Прокуратурата образува две разследвания във връзка със смъртта на Ангел
Коментари Харесай

Горещи новини от прокуратурата за братя Галеви

Прокуратурата образува две следствия във връзка със гибелта на Ангел Христов. Това са съобщили от държавното обвиняване, представени от Българска телеграфна агенция.

Първото следствие ще открива аргументите за гибелта и ще би трябвало да удостовери самоличността на Христов. По първични данни по тялото на мъжа няма следи от принуждение. Въпреки това е назначена аутопсия, а плануваното за през днешния ден опело е отсрочено.
-->
Второто следствие е за вещно укривателство. То цели да откри помагал ли е някой на Христов да се укрие в дома си в Ресилово и какъв брой време е траяло това.

Със заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев стартират две инспекции, свързани Ангел Христов, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Първата инспекция е за това по какъв начин Христов е влезнал у нас, защото против него има влезнала в действие присъда и следва да бъде задържан от гранична полиция.

Втората инспекция е обвързвана с работата на полицията в Кюстендил. Ще би трябвало да се обясни за какво локалната конструкция на Министерство на вътрешните работи не е придобила информация, че Христов е в дома си в кюстендилското село Ресилово.

Снощи стана ясно, че напусналият преди към 12 години страната Ангел Христов е бил в България. През 2012 той, дружно с Пламен Галев, бяха наказани от висшия съд задочно, защото преди произнасянето на съда двамата бяха напуснали страната. Затова и бяха оповестени за търсене с алена бюлетина на Интерпол.

В обществената част от системата на Интерпол името на Христов към момента попада. Там е записано, че мъжът е разгласен за търсене поради присъединяване в незаконна група и изнудване.

За Ангел Христов и Пламен Галев Окръжната прокуратура в Кюстендил издаде и Европейска заповед през май 2015 година Двамата бяха оповестени за интернационално търсене.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР