Прокуратурата не работи по списъци, а по доказателства. Всеки, който

...
Прокуратурата не работи по списъци, а по доказателства. Всеки, който
Коментари Харесай

Сийка Милева: Прокуратурата няма списък

Прокуратурата не работи по описи, а по доказателства. Всеки, който е нарушил закона или е превишил своите права, ще бъде измамен под отговорност. Ще има доста обвинени за злоупотребата с европейски средства. Това съобщи по Българска национална телевизия представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Коментирайки кой ще бъде идващият огромен предприемач или министър, който ще бъде притеглен под отговорност, Милева акцентира, че прокуратурата няма описи, по които да работи. „ Няма лист. Прокуратурата не работи по авансово направен лист, а по доказателства. Ние не се опасяваме да обвиним настоящ министър, в случай че той е нарушил закона и има събрани доказателства за това нарушаване “, посочи тя.

Милева съобщи, че прокуратурата желае да върне в България както Васил Божков, по този начин и Цветан Василев. За това приказват и дейностите й: тази седмица двама прокурори са били в ОАЕ, а европейските управляващи са сезирани за забавеното изгонване на Василев от Белград.

Говорителят съобщи, че прокуратурата желае да върне тези лица в България и е подхванала всички дейности за това, само че дали ще бъдат върнати зависи от съответните страни, в които се намират търсените.

По отношение на вилата в Барселона, Милева означи, че прокуратурата е изпратила питане и чака отговор. „ Случаят с Барселона е една от многото инспекции, които прокуратурата ревизира. Изпратили сме питане до испанските управляващи дали водят следствие. То е изпратено по линия не интернационалното съдействие “, посочи говорителката.

По отношение на водната рецесия в Перник и привлеченият като виновен министър на околната среда Нено Димов, повдигнат от партията на Красимир Каракачанов, Милева съобщи, че това не е единственият измамен под отговорност има упрекнат заместник-кмет на миньорския град.

„ В момента следствието продължава. За нас е по-важно, че е потърсена отговорност за тази покруса “, сподели Милева и разяснявайки дейностите на Каракачанов от последните дни и напрежението в обединението: Прокуратурата не се интересува от дейности на министри и политически водачи, откакто сме открили, че даден министър е превишил правата си и е нарушил закона, той естествено би трябвало да понесе отговорност. Прокуратурата ще отговори на всеки сигнал за корупция. Обществото желае правдивост.

Сийка Милева съобщи, че не престават следствията на хора злоупотребили с европейски средства. Тази седмица е повдигнато обвинявания по тази линия на шеф на комерсиално сдружение. „ Ще има доста обвинени лица за корист с европейски средства “, даде обещание тя.

Във връзка с предоставената от основния прокурор инспекция на ДАНС на приватизационния развой, Милева съобщи: „ Искаме да осведомяваме българското общество за настъпилите вреди от приватизационния развой, а не да образува досъдебни производства “.

Във връзка с следствията на противозаконния импорт на боклуци и тяхното изгаряне, което замърсява околната среда и вреди на здравето на българите, Милева повтори думите на основния прокурор, че България не може да бъде сметището на Европа. „ След намесата на основния прокурор бяха върнати доста контейнери с отпадъци за Италия за сметка на компанията изпращачи. Започна и инспекция на Топлоелектрическа централа и уреди за горене на боклуци. Препоръчваме им да влагат във филтърни системи и би трябвало да опазват здравето на хората “, сподели тя.

Прокуратурата преглежда въпроса за ковид като извънредно сериозен. „ Още преди месец прокуратурата е упълномощила, според своите законови пълномощия, на министъра на опазването на здравето да реализира специфичен надзор над институциите, които бдят за здравето на жителите. И аз съм сигурна, че всичко ще бъде направено както би трябвало. И тъй като не желаеме да всяваме суматоха, не сме обявили обществено предоставената инспекция “, сподели Милева и акцентира: Готови сме да подсигуряваме контрола над здравето на хората и още преди месец сме упълномощили инспекция на министъра на опазването на здравето.

„ Прокуратурата не се занимава с политика, макар че политиците се месят в нейната активност. Основната цел на основния прокурор е да даде успокоение и сигурност в страната. Богатите да заплащат налози, а елементарните хора да живеят умерено, без да се опасяват, че ще бъдат нападнати на улицата “, заключи Сийка Милева. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР