Прокуратурата иззе 427 000 лв. от главния секретар на Държавната

...
Прокуратурата иззе 427 000 лв. от главния секретар на Държавната
Коментари Харесай

Прокуратурата иззе 427 хил. лв. от главния секретар на агенцията за българите в чужбина

Прокуратурата иззе 427 000 лева от основния секретар на Държавната организация за българите в чужбина (ДАБЧ) Красимир Томов.

При акция на Специализираната прокуратура и Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на противозаконното добитото имущество (КПКОНПИ) в края на октомври бяха арестувани 20 души. Обвинение получиха четирима. Бившият към този момент ръководител на организацията Петър Харалампиев - за началник на незаконна група, търговия с въздействие и подкупи, Томов - за присъединяване в незаконното съдружие, длъжностни закононарушения и подкупи. Обвинени бяха и двама медиатори, които не са чиновници на организацията. Един от тях е сръбски жител.

След позволение на съда на 13 ноември спецпрокуратурата е направила претършуване и изземване на банкова касета, наета от Томов, заяви през днешния ден пресцентърът на държавното обвиняване. В касетата са открити и конфискувани недекларирани по Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество пари в разнообразни купюри и валути - евро, долари, английски паундове и левове.

Левовата равноценност на откритата сума надвишава 427 хиляди лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР