Прокуратурата и полицията в Стара Загора дадоха официален брифинг заради

...
Прокуратурата и полицията в Стара Загора дадоха официален брифинг заради
Коментари Харесай

Смайващи разкрития за макетния нож и обезобразеното момиче

Прокуратурата и полицията в Стара Загора дадоха формален брифинг поради случая с Георги Николаев, който кълца с макетен нож, бръсна и счупи носа на 18-годишно момиче в Града под липите.

-->
" Днес бе извършена среща с майката на потърпевшото момиче. Тя се яви през днешния ден в прокуратурата. Разговорът с нея бе към час. Говорих и като прокурор, и като майка. Заявих нашия зов и кардинална позиция, която през днешния ден съобщи и основният прокурор Борислав Сарафов за нулева приемливост. Като областен прокурор декларирам, че всички ще поставим оптимални старания за предявяване на обвинявания, които подхождат на тежестта на действието и да се наложи заслужено наказване ", съобщи Таня Димитрова, областен прокурор. 

" Днес има формирано ново досъдебно произвеждане по отношение на обвиняемия с букви Г.Г. То бе стартирано през вчерашния ден и е формирано по член 143 ал 3 - за закана на ликвидиране в изискванията на продължаващо закононарушение ", сподели тя. 

" Тези закани с ликвидиране са отправени на 24-25 юни 2023 година, два дни преди упражненото принуждение. Те са отправени посредством текстови известия и интернет приложение ", съобщи Димитрова. 

На 24-и лицето е изпратило текст " Направо те умъртвявам ", а на 25-и " Ще ти закача главата ", а на идващия ден е последвало насилието ", сподели тя. 

По думите й лицето Г.Г. е арестувано за 72 часа. 

" Първото досъдебно произвеждане е за нанасяне на междинна телесна щета. Такова обвиняване е повдигнато. Такъв темперамент и тип на телесната щета е възприето. Считаме, че междинната телесна щета се е изразила в мозъчно разтърсване и изпадане в безсъзнание. Тепърва ще се изследват всички допълнителни доказателства ", сподели тя.

" Може да се касае и за проявена особена свирепост към потърпевшата. По този въпрос ще се вземе по-късно отношение ", сподели тя. 

„ Сигнал от 62-годишна жителка на Стара Загора, че момиче е потърсило помощ от нея. Същата е потърпевша с голям брой прорезни рани по тялото и крайниците. На място са изпратени униформени, а лицето е настанено в неврохирургия без заплаха за живота “, поде комисар Христов. 

„ След оглед е осъществено досъдебно произвеждане. Към момента на задържане на лицето на идващия ден – 27-и юни, той е арестуван за период от 24 часа. Към момента на задържането му лицето е било в изискванията на към този момент наложено наказване – пробация, за закононарушение, осъществено по същия член. Той има две сходни действия, а това е третото “, сподели той. 

„ Първото действие е завършило с административно наказване, второто е с пробация “, акцентира той. 

По думите му мярката от лицето не е била нарушавана. 

„ Имаме втори случай във вчерашния ден, когато  потърпевшата се яви, с цел да признае за закани от март до юни. Заплахите касаят живота и здравето й. На съображение на това е формирано досъдебно произвеждане и заради тази причина предприехме дейности по задържане на лицето. Тъй като на посочения от него адрес, той не беше открит, а околните му споделиха, че не са го виждали и не знаят къде е, пристъпихме към дейности за търсене на лицето. Набелязахме съответни дейности за издирването му. Проверени са 8 адреса на територията на обл. Стара Загора. Извършени са беседи с околните му, приятелите му и юриста му “, сподели той. 

„ Имахме информация, че лицето се укрива и до сутринта същият не бе открит. Около 8 часа тази заран сътрудници виждат, че лицето се придвижва с автомобил и напуща обитаемото място. Той е арестуван на вход Стара Загора. В момента е наведен в следствения арест “, сподели още комисарят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР