Прокуратурата е осъдена да плати 80 хил. лв. обезщетение за

...
Прокуратурата е осъдена да плати 80 хил. лв. обезщетение за
Коментари Харесай

Трябваше да е в затвора. Прокуратурата е осъдена заради шесторното убийство в Нови Искър

Прокуратурата е наказана да заплати 80 хиляди лева обезщетение за бездействието, посредством което не е вкарала в в Нови Искър Росен Ангелов. Това излиза наяве от решение на Софийския градски съд, заяви.

Ангелов е единственият обвинен за закононарушението, осъществено в края на 2017 година Тогава в къща в Нови Искър бяха убити живеещите на фамилни начала Кети Кюхова и Неделчо Юнаков, майка ѝ, двете им деца и приятелят на дъщерята на Кюхова. За причинител проверяващите показаха Ангелов, който бе открит мъртъв след няколко дни търсене. Официалната версия за гибелта му е самоубийство.

Трябваше да е в пандиза

Едва след нещастието в Нови Искър стана ясно, че Ангелов е трябвало да бъде в пандиза по 8-годишна присъда за блудничество с малолетна. Тя влиза в действие през 2009 година До 2017 година обаче Ангелов е в неопределеност и наказването не е приведено в осъществяване. Оправданията на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата бяха, че мъжът бил неоткриваем, тъй като живеел в отдалечени гористи региони и нямал никакви контакти. В същото време обаче стана ясно, че той е работил в автосервиз, имал е е абонаменти към мобилни оператори, т.е. отшелничеството му не е било безусловно.

Бездействието на прокуратурата има директна връзка с осъщественото през 2017 година шесторно ликвидиране, твърди се в правосъдното решение. То не е дефинитивно и може да се апелира. В него се показва, че в случай че присъдата на Ангелов е била приведена в осъществяване, по време на закононарушението той е щял да бъде в пандиза.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР