Прокуратурата дава тон за погазване на закона - не спазва

...
Прокуратурата дава тон за погазване на закона - не спазва
Коментари Харесай

Радев: Прокуратурата все повече се очертава като политически играч

Прокуратурата дава звук за тъпчене на закона - не съблюдава следствената загадка, случайно взема решение кое е " висок публичен интерес " и кое - не, навлиза в сферите на други институции без нужните пълномощия и потенциал, съобщи пред публицисти президентът Румен Радев, който участва в конференция за бъдещето на Европейския съюз.

" Затова се нуждаем от самостоятелна експертиза на записа с гласа на Борисов, съгласно който запис основният прокурор се загатва като възхитен почитател на министър-председателя ", разяснява Радев.

Държавният глава разяснява за пръв път публикуваната от профилираната прокуратура връзка сред предприемача Пламен Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

" Не мога да осъждам по частично предоставена и преднамерено поднесена информация. Очаквам всички данни да излязат и от прокуратурата, чакам, несъмнено, да се произнесе и съдът. на всички е ясно кой има интерес от отвличането на вниманието от скандалния запис и фотосите в спалнята на премиера. За страдание прокуратурата в тази обстановка се обрисува от ден на ден като политически състезател, който подкрепя спешния пи ар на министър-председателя ", разяснява Радев.

" Чух че основният прокурор съобщи, че свадите в кабинета застрашавали прокуратурата. С това признава, че ще брани държавното управление, а не закона ", счита президентът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР