Прокуратурата да започне разследване по предоставените ѝ от Кирил Петков

...
Прокуратурата да започне разследване по предоставените ѝ от Кирил Петков
Коментари Харесай

Лена Бориславова с първи думи след разпита - Гешев се оправдал

Прокуратурата да стартира следствие по предоставените ѝ от Кирил Петков медийни изявления чака началничката на кабинета на премиера Лена Бориславова.

Това сподели тя на излизане от Върховната касационна прокуратура, където се яви на разпит дружно с министър-председателя.

" По време на срещата господин Гешев изясни, че слабите резултати в битката в корупцията се дължат на работата в съдилищата, Министерство на вътрешните работи и некачественото законодателство, само че не и на прокуратурата ", разкри Бориславова.

" Затова е забавно по какъв начин, когато тази среща беше извършена, прокуратурата се самосезира, привика мен и министър ръководителя,без да желае подпомагане от тези органи. Надявам се, в случай че това е пречката, тя ще бъде отстранена, с цел да може институциите да си взаимодействат и да се борим с високите равнища на корупция ", разяснява началникът на кабинета.

Бориславова съобщи, че чака прокуратурата да стартира следствие по медийните изявления. Преценката е постоянно принадлежи на прокуратурата, само че това е законово съображение съгласно Наказателно-процесуален кодекс, изясни тя.

" Ще се веселя, в случай че Министерство на вътрешните работи спомага на прокуратурата. Не сме подбирали медиите, а сме ги дали по отношение на това, което " Google " демонстрира. Даже, доста от тях аз персонално не чета и проследявам ", уточни Бориславова. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР