Прокуратурата, ако има стари навици, най-учтиво ги моля да не

...
Прокуратурата, ако има стари навици, най-учтиво ги моля да не
Коментари Харесай

Прокуратурата, ако има стари навици, най-учтиво ги моля да не ни ги налагат: Лена Бориславова

Прокуратурата, в случай че има остарели привички, най-учтиво ги апелирам да не ни ги постановат.. Това сподели на брифинг говорителката на държавното управление и шефка на кабинета на премиера Лена Бориславова. Коментарът й бе във връзка писмото на шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова, в което тя иронично изиска лист кого могат да проверяват.

 

" За нас будят учудване някои дейности на прокуратурата. Повече от 2 месеца лиши да разпитат човек, който желае да даде показания, само че за по-малко от 2 часа съумяха да открият досъдебно произвеждане против вицепремиер за диалог, в който той не е взел участие и не се е състоял ", сподели Бориславова във връзка изказванията на Георги Самуилов, че е бил изнудван от финансовия министър.

 



Прокуратурата трябвало да стартира да работи дейно в границите на своите конституционни пълномощия, а освен с конференции, сподели още Бориславова и уточни, че с изключение на самостоятелна, тя дължи и отчетност.

 

Бориславова атакува профилираното правораздаване, което назова " комфортна бухалка ". И подсети, че то е на път да бъде закрито, дружно с антикорупционната комисия, което ще се реформира. 

 

  " Основна причина за неприемане на нашия План за възобновяване беше точно неналичието на задоволително решителни и значими поръчки за промени по отношение на отчетността и отговорността на основния прокурор и българската прокуратура ”, добави тя.

 

" Министерският съвет към този момент е контактна точка на Европейската прокуратура за подаване на сигнали по самостоятелен метод и също по този начин с министерство на правораздаването сме напът да качим за публично разискване, който ще разреши дейно следствие и без значение такова в интерес на Европейската прокуратура ”, акцентира началникът на кабинета.

 

Припомняме, че по-рано през днешния ден управлението на прокуратурата показа позиция във връзка със " систематичното нарушаване на правилата на върховенството на закона, изразяващо се в манипулативни и погрешни изказвания от представители на изпълнителната и законодателната управляващи ".

 

От на следващия ден държавното управление пуска на уеб страницата си и подстраница, в която ще е разказана законодателната активност на правосъдното министерство. Там ще има информация и по какъв начин жители да подават сигнали до европрокуратурата.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР