Прокламация за Деня на транссексуалнитеДжо Байдън, Белият дом, 30.03.2023 г. Денят

...
Прокламация за Деня на транссексуалнитеДжо Байдън, Белият дом, 30.03.2023 г. Денят
Коментари Харесай

Байдън: Транссексуалните американци формират душата на нашата нация

Прокламация за Деня на транссексуалните

Джо Байдън, Белият дом, 30.03.2023 година

 

Денят на транссексуалните чества насладата, силата и безспорната храброст на едни от най-смелите хора, които познавам - хора, които прекомерно постоянно е трябвало да излагат на риск работата, връзките и живота си, единствено с цел да бъдат същинската си същина. Днес ние демонстрираме на милиони транссексуални и небинарни американци, че ги виждаме, че те принадлежат и че към тях би трябвало да се отнасяме с достолепие и почитание. Тяхната храброст е дала мощ на безчет други хора, само че никой не би трябвало да бъде самоуверен, единствено с цел да бъде себе си. Всеки американец заслужава тази независимост.

Трансджендър американците образуват душата на нашата нация - гордо служат в армията, лекуват смъртоносни заболявания, заемат изборни длъжности, ръководят процъфтяващи бизнеси, борят се за правдивост, основават фамилии и доста други. Като деца те заслужават това, което заслужава всяко дете: опция да учат в безвредни и подкрепящи учебни заведения, да развиват значими другарства и да живеят намерено и почтено. Като възрастни те заслужават същите права, на които се радва всеки американец, в това число еднакъв достъп до опазване на здравето, жилища и работни места, както и опция да остареят умерено като възрастни жители. Но през днешния ден прекалено много транссексуални американци към момента са лишени от тези права и свободи. Вълна от дискриминационни щатски закони е ориентирана против транссексуалните младежи, ужасява фамилиите и наранява деца, които не вредят на никого. Епидемията от принуждение против транссексуални дами и девойки, по-специално цветнокожи дами и девойки, лишава животи прекомерно скоро. Миналогодишната пукотевица в клуб Q в Колорадо беше още един мъчителен образец за този тип принуждение - леке върху съвестта на нашата нация.

Моята администрация се бори за преустановяване на тези несправедливости от първия ден, като работи за това транссексуалните хора и цялата ЛГБТИ+ общественост да живеят намерено и безвредно. В първия си ден като президент издадох изпълнителна заповед, с която подредих на федералното държавно управление да изкорени дискриминирането против ЛГБТИ+ хората и техните фамилии. Назначихме рекорден брой открити ЛГБТИ+ водачи и с горделивост анулирах възбраната открити транссексуални хора да служат в армията. Работим и за това публичните места и пътуванията да станат по-достъпни, в това число с по-приобщаващи полови маркери в паспортите на Съединените щати. Подобряваме достъпа до публични услуги и права като общественото обезпечаване. Противодействаме на дискриминирането в региона на жилищното настаняване и образованието. А през декември предходната година подписах Закона за ценене на брака, който подсигурява, че всеки американец може да подписа брак с индивида, който обича, и този брак да бъде признат.

Междувременно работим и за облекчение на голямото напрежение, което дискриминирането, тормозът и преследването могат да причинят на транссексуалните деца - повече от половината от тях съществено са обмисляли самоубийство през последната година. Министерството на образованието да вземем за пример оказва помощ да се подсигурява, че транссексуалните възпитаници имат равни благоприятни условия да учат и да се развиват в учебно заведение, а Министерството на правораздаването се опълчва на крайни закони, които се пробват да забранят учредените на доказателства здравни грижи за потвърждаване на пола.

Има още доста работа за извършване. Продължавам да приканвам Конгреса най-сетне да одобри Закона за равенството и да разшири от дълго време нужната отбрана на гражданските права на всички ЛГБТИК+ американци, с цел да им обезпечи безвреден и заслужен живот. Заедно би трябвало също по този начин да продължим да оспорваме стотиците омразни щатски закони, които бяха въведени в цялата страна, като се уверим, че всяко дете знае, че е основано по облик и сходство на Бога, че е обичано и че ние се застъпваме за него.

Америка е учредена на концепцията, че всички хора са основани равни и заслужават да бъдат третирани еднообразно през целия си живот. Никога не сме я спазвали изцяло, само че и в никакъв случай не сме се отклонявали от нея. Днес, когато честваме транссексуалните хора, честваме и главното право на всеки американец да бъде себе си, което ни приближава до цялостното реализиране на обещанието на Америка.

А в този момент, ПРЕДВАРИТЕЛНО, аз, Джоузеф Р. Бидън младши, президент на Съединените американски щати, по силата на властта, предоставена ми от Конституцията и законите на Съединените щати, разгласявам 31 март 2023 година за Ден на видимостта на транссексуалните. Призовавам всички американци да се причислят към нас, с цел да издигнем живота и гласовете на транссексуалните хора в цялата ни нация, и да работим за унищожаване на насилието и дискриминирането против всички транссексуални, несъответстващи на пола и небинарни хора.

В ДОКАЗАТЕЛСТВО НА КОЕТО, поставих ръката си на тридесетия ден от месец март, в годината на нашия Господ две хиляди двадесет и трета и на независимостта на Съединените американски щати двеста четиридесет и седма.

Превод " Гласове "

Инфо: whitehouse.gov

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР