Производството на суров петрол в САЩ се е увеличило с

...
Производството на суров петрол в САЩ се е увеличило с
Коментари Харесай

САЩ могат да свалят цената на петрола до 20 долара

Производството на недопечен нефт в Съединени американски щати се е нараснало с 5 млн. барела дневно от 2010 година насам, което е растеж от съвсем 100%. Новите технологии, изключително техниките на сондиране за шистов петрол, откриха големи благоприятни условия за петролните и газовите компании, разяснява Джеймс Стафорд в „ Oilprice”.

Ще има ли нова война в Ирак

"Роснефт " подписа сдела за стотици милиони долари с Иракски Кюрдистан

Русия и кралството с ограничения за повишаване на черното злато

През 2017 година Съединени американски щати са добивали приблизително 9,3 милиона барела дневно. EIA, чакат производството на нефт и газ да доближи рекордните приблизително 10,3 милиона барела дневно.

А прогнозата за 2019 година е за 10,8 милиона барела на ден, като по този начин Съединени американски щати ще съперничат на Саудитска Арабия и Русия, за мястото на максимален производител на нефт в света.

Основната причина за тази енергийна гражданска война е това е, че новите технологии разрешават на американските компании да изпреварват конкуренцията.

Така производството на барел нефт в Съединени американски щати скоро може да коства едвам 20 $. Вероятно идващият източник на черното злато ще са нефтените пясъци. Досега те бяха избягвани от множеството петролни компании, тъй като добивът от тях беше прекомерно безценен и мощно замърсяващ околната среда.

Сега, това е на път да се промени, а запасите се правят оценка на близо 200 милиарда барела. През последните 2 години се появиха напълно нови технологии за добиване на нефт от нефтени пясъци.

На път е да се повтори историята с шистовите залежи. Това, което направи добиването от шисти в Съединени американски щати толкоз сполучливо беше въпросът за цената. Във време, когато цените на петрола падаха, американските компании въвеждаха нови технологии, с цел да са конкурентни. В резултат до 2017 година те понижиха цената на добива с над 42%, до по-малко от 35 $ за барел.

От началото на февруари цената на американския лек недопечен нефт падна внезапно с 11% от близо 66 $ за барел, до 58,6 $ за барел с краткосрочна доставка поради данните за растежа на добива в Съединени американски щати, който през предходната седмица е достигнал рекордните 10,25 млн. барела дневно. Очаква се износът на суровината от Съединени американски щати да надвиши 4 млн. барела дневно до 2022 година

На този декор напъните на Русия и Саудитска Арабия да покачват цените посредством ограничение на износа на нефт, наподобяват обречени.

Днес от пресслужбата на Кремъл оповестиха, че съветският президент Владимир Путин и Саудитският крал Салман са провели телефонен диалог, в който са изразили „ подготвеност за разширение на плодотворната съгласуваност на международните пазари на въглеводороди”, което даде подтик на пазара и в този момент цената на американския лек недопечен нефт нараства с 0,9%, по отношение на доста поевтиняване по-рано денем.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР