Производството на бъчви ръчно е прецизна наука. Един семеен бизнес

...
Производството на бъчви ръчно е прецизна наука. Един семеен бизнес
Коментари Харесай

Семейният бизнес за ръчно производство на бъчви за вино, който носи годишни продажби до $2 милиона

Производството на бъчви ръчно е прецизна просвета. Един фамилен бизнес в южна Испания усъвършенства процеса още от 1975 година

Tonelería Herfe прави хиляди дървени бъчви за винопроизводители в Испания и Франция, а неотдавна и за дестилерии на шотландско уиски.

Компанията прави към 20 до 25 бъчви дневно и цената за един брой е 670 $. Процесът по произвеждане включва както машини, по този начин и ръчни техники, нещо, с което основният изпълнителен шеф Антонио Ернандес се гордее и с което е построил репутацията си, написа Business Insider.

" Ние сме дребна работилница, която държи на същността на процеса на произвеждане - споделя Ернандес. Някои клиенти знаят това и по тази причина нямат срещу цените ни и заплащат малко повече за бъчвите. Не е същото да вършиме 20 или 25 дневно, както е да вършиме 100 дневно ", сподели той.

Испанският производител Tonelería Herfe прави към 6000 дървени бъчви годишно, употребявайки процеса, комбиниращ ръчна направа с работа със профилирани машини.

Производителите употребяват дървесина от американски, френски и централноевропейски дъбови дървета. Всяка обособена летва на бъчвата е съвършено изрязана благодарение на машини и всички се инсталират благодарение на железни пръстени. Производителите не употребяват лепило от терзание, че може да замърси виното.

" Дъбът би трябвало да мокър до избрана степен, нито повече, нито по-малко ", споделя шефът Антонио Ернандес-младши, " Ако е прекомерно изсъхнал, той може да се счупи по време на процеса и в случай че е прекомерно влажен, ще наподобява зелен. "

Дървесината се препича на огън, с цел да придаде на виното неповторим дъбов усет.

Tonelería Herfe прави към 20 до 25 бъчви дневно - доста по-малко от някои от съперниците си. Но основният изпълнителен шеф Антонио Ернандес съобщи, че клиентите му могат да усетят и споделят за разликата в качеството.

Печалбата от годишните продажби на компанията е към 1 до 2 милиона $.

Tonelería Herfe може да създава хиляди повече бъчви с машината си, само че Ернандес упорства в продукцията му да има ръчно произвеждане. " Въпреки че машината, с която разполагаме, ни дава потенциал да произвеждаме доста бъчви, желая да подкрепям качеството, каквото е в този момент ", сподели той. " Съчетанието от занаятчийска работа и модерни машини е същността на нашата компания и бих желал да я подкрепям по този метод ", съобщи още той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР