Производственият сектор на Великобритания претърпя неуспех в усилията си да

...
Производственият сектор на Великобритания претърпя неуспех в усилията си да
Коментари Харесай

Ройтерс: Перспективите за съживяване на производството във Великобритания претърпяха неуспех през декември

Производственият бранш на Англия претърпя крах в напъните си да се върне към напредък, защото производството и заетостта спаднаха по-рязко през декември, в сравнение с през предходния месец, съгласно изследване, оповестено във вторник.

Окончателният показател на мениджърите по покупките в производството (ПМИ) на “Стандарт&Пуър ” падна до 46,2 през декември, поставяйки завършек на тримесечен интервал на усъвършенстване и спад от седеммесечния връх от 47,2 през ноември.

Отчитането също леко се намали по отношение на предварителната оценка от декември от 46,4 и беше под прага на напредък от 50,0 за 17-и следващ месец.

Производственият бранш във Англия понесе тежестта на възходящите разноски за заеми. За разлика от това, предварителните показатели на бизнес интензивността за декември демонстрираха, че доста по-големият бранш на услугите в страната означи най-силния си напредък от шест месеца.

Роб Добсън, шеф на пазарните изследвания на “Стандарт&Пуър ” сподели, че се следи спад в новите поръчки за производителите на вътрешните и експортните пазари, изключително в Европейския съюз, и доверието в бранша е най-слабото за една година насам.

Спадът в равнищата на запасите, покупките и заетостта отразява внимателен метод към разноските, сподели той.

„ С терзанията по отношение на високите лихвени проценти и рецесията с разноските за живот, които накърняват търсенето, вероятностите за производителите през идващите месеци остават несъмнено мрачни “, сподели Добсън.

„ Спадът в търсенето обаче има известно позитивно влияние върху веригите за доставки, като доставчиците понижават цените на суровините, а периодите за осъществяване на доставчиците демонстрират в допълнение усъвършенстване. “

Производителите покачват леко цените за втори следващ месец, подкрепени от бранша на капиталовите артикули. Спадът на индустриалните разноски е най-малкият от май насам.

Превод: В. Сергеев

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР