Фирмата за филми на Хари Потър се готви да разшири студиата в ход, което може да повиши икономиката с `£200m`

...
Производственият капацитет в разширеното местоположение в Хартфордшир ще нарасне с
Коментари Харесай

Производственият капацитет в разширеното местоположение в Хартфордшир ще нарасне с повече от 50%, като WBSL ще се превърне в основен производствен център за DC Studios .

Очаква се проектът да създаде 4000 „преки или непреки“ работни места в цяла Великобритания и да увеличи приноса на WBSL към икономиката на Обединеното кралство с „повече от £200 милиона“, каза Warner Bros Discovery.

< p>Канцлерът Джереми Хънт описа инвестицията на Warner Bros Discovery в сайта като „огромен вот на доверие в Обединеното кралство“.

„Огромната сила на нашите творчески индустрии кара филмите и телевизионните предавания, направени в Обединеното кралство, да достигат кина и предни стаи по целия свят, включително поредицата „Барби и къщата на дракона“.

„Амбициозният план на Warner Bros. Discovery да разшири своето студио Leavesden е огромен вот на доверие в Обединеното кралство – създавайки хиляди работни места и растеж на икономиката ни – и означава, че създаденото във Великобритания развлечение ще продължи да радва и забавлява глобалната публика.“

Трейлър на Wonka: Хю Грант се присъединява към нов актьорският състав на предисторията като трансформация на Oompa Loompa разкри

Саймън Робинсън, главен оперативен директор на Warner Bros Discovery Studios, каза: „Ние сме горди не само да развиваме нашите продукции в Leavesden и да го превърнем в основен център за DC Studios , но също така да увеличим нашия икономически и обществен принос към творческия сектор на Обединеното кралство.“

Първата копка на проекта трябва да започне следващата година, като се очаква разширяването да приключи през 2027 г.

Глобалният хит за Барби и сериалът на HBO House of the Dragon са сред скорошните продукции, заснети на звуковите сцени на WBSL.

Студиото разработи и франчайза за Хари Потър и обиколките му с фенове са значителна туристическа атракция .

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР